SIEGFRIED MUREŞAN: ÎN CAZUL NERESPECTĂRII AVIZULUI COMISIEI DE LA VENEŢIA,  Republica Moldova riscă neacordarea ajutorul de 100 de milioane de euro

Adi Iacob
Internaţional / 17 mai 2017

Siegfried Mureşan (Sursa foto: Wikipedia)

Siegfried Mureşan (Sursa foto: Wikipedia)

Deputatul european Siegfried Mureşan (PMP / PPE) a declarat aseară, în cadrul dezbaterii din plenul Parlamentului European despre situaţia din Republica Moldova, că autorităţile de la Chişinău vor trebui să respecte şi să implementeze avizul Comisiei de la Veneţia privind reforma sistemului electoral, dacă nu, Uniunea Europeană nu va putea vira niciun eurocent din asistenţa macrofinanciară de 100 de milioane de euro aprobată la începutul anului pentru Republica Moldova, precizează un comunicat de presă remis Redacţiei.

Siegfried Mureşan a afirmat: "Uniunea Europeană doreşte să ajute cetăţenii Republicii Moldova. Pentru asta, am alocat 746 de milioane de euro fonduri europene, bani din bugetul Uniunii Europene pentru cei 7 ani, 2014 - 2020. Mai mult decât atât, în bugetul Uniunii Europene pe anul următor, ca raportor general pentru buget, am spus că cele trei state din Vecinătatea estică a Uniunii Europene care au semnate acorduri de asociere cu Uniunea Europeană trebuie să constituie o prioritate pentru bugetul UE. În plus, suntem pregătiţi să acordăm anul acesta încă 100 de milioane de euro Republicii Moldova, dar nu putem face asta decât cu îndeplinirea unor condiţionalităţi extrem de clare: combaterea corupţiei, combaterea spălării banilor, întărirea justiţiei şi buna funcţionare a statului de drept. Acestea sunt reforme pe care cetăţenii Republicii Moldova le aşteaptă, mai mult de 65% din cetăţenii Republicii Moldova consideră că, din păcate, ţara lor se îndreaptă într-o direcţie greşită. De aceea, în timp ce noi acordăm fonduri Republicii Moldova, trebuie să ne asigurăm că statul se reformează, se modernizează, că el corespunde aşteptărilor cetăţenilor. Există, de asemenea, rapoarte ale Curţii de Conturi a Uniunii Europene care spun că fondurile europene alocate Republicii Moldova pot fi folosite mai bine. Domnule comisar Stylianides (n.n. - comisarul european pentru Ajutor Umanitar şi Gestionarea Crizelor, Christos Stylianides), legat de reforma sistemului electoral din Republica Moldova, aţi spus foarte clar, Comisia de la Veneţia este autoritatea supremă care să evalueze propunerile de reformă. Eu spun următorul lucru, autorităţile de la Chişinău trebuie să respecte şi să implementeze avizul Comisiei de la Veneţia, dacă nu, noi nu vom putea vira niciun eurocent din bugetul Uniunii Europene".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb