SIEGFRIED MUREŞAN, LA REUNIUNEA PARLAMENTULUI EUROPEAN: "Acum este momentul să inventăm un mecanism clar în ceea ce priveşte statul de drept, legat de fondurile europene"

A.P.
Comunicate de presă / 6 octombrie 2020

"Acum este momentul să inventăm un mecanism clar în ceea ce priveşte statul de drept, legat de fondurile europene"

Siegfried Mureşan, preşedintele grupului PPE, a participat şi a vorbit la reuniunea Parlamentului European de ieri, 5 octombrie. Dezbaterea s-a centrat, de data aceasta, pe condiţionarea referitoare la statul de drept în contextul Cadrului Financiar Multianual 2021 - 2027 şi al instrumentului "Next Generation EU".

În cadrul şedinţei, Siegfried Mureşan a declarat, despre România: "Dragi colegi, în urmă cu trei ani, cetăţenii ţării mele, România, au ieşit în stradă pentru a apăra statul de drept, pentru a lupta împotriva corupţiei, cerând o justiţie puternică şi independentă. În frig, iarna, în căldură, vara. Au făcut asta cu steagul european în mâini şi vă pot spune că a fost unul dintre cele mai mândre momente ale mele ca cetăţean român şi ca cetăţean european.

Oamenii din stradă cereau un rol puternic al Uniunii Europene în apărarea valorilor europene. Şi, dragi colegi, vă spun în seara asta că acum este momentul să răspundem solicitărilor cetăţenilor europeni."

El a făcut un apel la colegii lui europalamanetari , înainte de adoptarea bugetului Uniunii Europene pentru următorii şapte ani, să procedeze pentru o bună gestionare a celor 750 de miliarde de euro adăugaţi la Mecanismul de redresare al Uniunii Europene.

El a pledat pentru consolidarea statului de drept în toate statele europene, cât mai urgent: " Acum este momentul să inventăm un mecanism clar în ceea ce priveşte statul de drept, legat de fondurile europene. Cum ar trebui să fie? Ar trebui să fie clar, ar trebui să fie obiectiv, ar trebui să trateze toate ţările în mod echitabil şi ar trebui să trateze toate statele membre în mod egal. Nu ar trebui să fie politic, ar trebui să fie eficient, nu ar trebui să fie «diluat»."

Mai mult, a punctat cum grupul pe care îl conduce are o viziune în privinţa acordării fondurilor europene prin respectarea statului de drept şi sunt pregătiţi să discute: "Există o majoritate clară în favoarea acestui lucru în Parlamentul European. Domnule Roth, haideţi să începem negocierile pe acest subiect fără alte întârzieri. Noi avem o poziţie în acest sens de 1 an şi jumătate. Haideţi să oferim rezultate acum."

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Acum rămâne de văzut care state "latră" si care aplică.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5135
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2945
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9447
Gram de aur (XAU)Gram de aur385.6265

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb