SIF "Banat-Crişana" face AGA pentru acţiunile BCR

Ştefania Ciocîrlan
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 3 octombrie 2011

Ioan Cuzman

Ioan Cuzman

Ioan Cuzman: "Am respectat întocmai liniile trasate de CNVM"

Consiliul de Administraţie al SIF "Banat-Crişana" (SIF1) a convocat Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor, pe 3 noiembrie, ca să decidă în privinţa deţinerii la BCR. Pe Ordinea de zi se află două puncte: prezentarea de către CA a variantelor existente pentru lichidizarea/înstrăinarea pachetului de acţiuni deţinut la BCR şi, respectiv, aprobarea Condiţiilor Generale privind transferul acţiunilor BCR deţinute de SIF către "Erste Group" şi mandatarea CA să finalizeze tranzacţia.

SIF 1 este singurul SIF care nu a trecut pe ordinea de zi listarea acţiunilor BCR, devenind o extremă în plaja de opţiuni a acţionarilor SIF-urilor.

Decizia administratorilor SIF1 vine la două zile după ce Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a dat o Ordonanţă prin care a obligat conducerea SIF-ului să convoace şi să asigure derularea unei Adunări Generale pentru ca acţionarii să adopte o decizie în privinţa pachetului la BCR.

"Am respectat întocmai liniile trasate de CNVM", a declarat Ioan Cuzman, preşedintele SIF1.

SIF "Muntenia", "Oltenia" şi "Moldova" au avut, în urmă cu două săptămâni, Adunări Generale Ordinare ale Acţionarilor, pentru acţiunile deţinute la BCR. SIF "Transilvania" are programată AGEA pe 31 octombrie. Aceste Adunări fuseseră convocate la solicitarea unui grup de acţionari, cu deţinere de peste 5%. SIF "Banat-Crişana" a primit şi ea cereri în acest sens, dar nu le-a dat curs, motivînd că solicitările acţionarilor nu îndeplineau condiţiile legale.

Acţionarii SIF "Muntenia" au votat, în principal, pentru vânzarea acţiunilor BCR către "Erste", contra bani şi titluri EBS, hotărând că, dacă negocierile nu se termină până pe 13 octombrie, atunci SIF-ul să ceară listarea băncii.

Acţionarii SIF "Oltenia" au mandatat Consiliul de Administraţie să negocieze cu "Erste" alte modalităţi pentru lichidizarea acţiunilor BCR şi au respins punctele de pe Ordinea de zi cu privire la iniţierea demersurilor de listare a băncii.

Acţionarii SIF "Moldova" au optat, în principal, pentru listarea BCR, dar au mandatat CA-ul ca, în cazul în care listarea nu este posibilă, atunci să negocieze alternative pentru lichidizarea acţiunilor BCR.

Acţionarii SIF "Transilvania" au fost convocaţi, pe 31 octombrie, să se pronunţe asupra propunerii de vânzare a titlurilor BCR deţinute de SIF către Erste, contra bani şi acţiuni EBS. În cazul neaprobării acestei tranzacţii, Consiliul de Administraţie al SIF3 va solicita şi vota în cadrul adunării generale a BCR iniţierea demersurilor de admitere la tranzacţionare a titlurilor băncii, se arată în Convocator.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. GUZGANU numai obligat de CNVM respecta actionarii.

    1. Stai linistit ca nu va respecta actionarii nici in AGA. Va fi un simulacru de AGA.

      M-as bucura sa aiba o surpriza "neplacuta" si actionarii sa voteze ... pentru listare, de exemplu.

      Eu pot sa visez, ca asta e gratis. 

    Demisia domnu presedinte CA. Pe cine reprezentati acolo ? Pe ERSTE si alti escroci care fura de la SIF.

    sunt curios cum va respecta intocmai d-ul cuzman cand actionarii vor cere dividend special... atunci sa-l vedem pe dusmanul actionarilor cum va proceda... ca el face ce vrea sau cei spune sistemul din care face parte...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb