SIF Moldova a anunţat, ieri, că a depus la Autoritatea de Supraveghere Financiară prospectul consolidării valorii nominale a acţiunilor de la 0,1 lei la 2,5 lei, conform deciziei acţionarilor din luna ianuarie.
Prospectul a fost întocmit de către SSIF BT Capital Partners.
Recent, Tribunalul Bacău a respins ca nefondată acţiunea având ca obiect anularea Hotărârii AGEA din 13 ianuarie 2016 referitoare la aprobarea Procedurii privind consolidarea valorii nominale a acţiunii SIF2, fiind astfel atestată legalitatea operaţiunii, a SIF Moldova.
Hotărârea instanţei nu este definitivă, fiind supusă căii de atac în condiţiile legii, a mai anunţat compania.
Mircea Ursache, vicepreşedintele ASF, a declarat, recent, într-o conferinţă organizată de ziarul "BURSA", că problema consolidării valorii nominale a acţiunilor se poate soluţiona prin iniţiativă legislativă: "Nu va exista vreo propunere a Consiliului ASF cu privire la consolidarea valorii nominale a acţiunilor până când ea nu va fi reglementată de legislaţia primară". Mircea Ursache concluzionează că atât timp cât poziţia sa oficială este aceasta, celelalte opinii legate de discuţia în cauză nu îşi au rostul.
În aprilie, acţionarii SIF2 au revalidat decizia din ianuarie privind consolidarea valorii nominale a acţiunilor şi au aprobat noi amendamente pentru această operaţiune.
Atunci, acţionarii au decis asupra derulării operaţiunii de consolidare, în baza unui Prospect aprobat de Autoritatea de Supraveghere Financiară. Data de înregistrare propusă pentru operaţiunea de consolidare a valorii nominale este 17 octombrie 2016, iar data plăţii este 8 noiembrie 2016.