SIF Moldova repartizează 52 milioane de lei din profit pentru dividende

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 2 aprilie 2015

Actualizare 16:24

Acţionarii SIF Moldova (SIF2) au aprobat astăzi, în AGOA, repartizarea a 52 milioane de lei din profitul anului trecut pentru dividende, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti.

AGOA a validat astfel propunerea CA de repartizare a unui dividend brut de 0,1012 lei/ acţiune (ceea ce reprezintă o rată de alocare a profitului de 22,16% şi un randament al dividendului de 5%).

O parte din profitul de anul trecut, respectiv 51,9 milioane lei, va fi repartizat către majorarea capitalului social al SIF2, iar suna de 132,6 milioane lei va fi trecută la alte rezerve.

Totodată, acţionarii au aprobat, în Adunare, bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2015 al societăţii, precum şi programul de activitate 2015.

Aşadar, SIF2 are prevăzut pentru 2015 un profit net de 111,092 milioane lei, de două ori mai mic faţă de cel de anul trecut. Veniturile totale ale societăţii pentru acest an sunt estimate la 267,391 milioane lei, iar cheltuielile la 135,514 milioane lei.

Acţionarii au hotărât şi că Deloitte Audit va fi auditor financiar pentru societate pentru o perioadă de 2 ani.

Mai mult, pentru implementarea hotărârilor din AGEA şi AGOA, în acord cu programul de activitate şi BVC 2015, Consiliul de Administraţie al SIF Moldova a aprobat finanţarea unor proiecte. Astfel SIF 2 vizează investiţii de tip "private equity" axate pe domeniile de agribusiness, real estate şi industrial, care să constituie o alternativă de randament în perioade de scădere a indicilor bursieri. "Completarea profilului investiţional al SIF Moldova creează alternative pentru un plus de randament estimat al NAV pe termen mediu şi lung", se arată în raportul privind hotărârile CA.

(Elena Deacu)

---

Acţionarii SIF2 Moldova au aprobat, în Adunarea Generală Extraordinară de ieri, dublarea capitalului social al companiei, de la aproximativ 51,91 milioane lei, la peste 103,81 milioane lei, prin încorporarea unei părţi din profitul de anul trecut.

Majorarea capitalului social va avea loc prin emisiunea unor acţiuni noi, cu valoarea nominală unitară de 0,1 lei, având ca sursă profitul net înregistrat în 2014. În aceste condiţii, fiecărui acţionar înregistrat la 9 iunie 2015 îi va fi alocată gratuit o acţiune nouă la un titlu vechi deţinut, potrivit unui comunicat al companiei.

Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor (AGOA) SIF2 nu s-a ţinut, ieri, la prima convocare, din cauza lipsei de cvorum.

Conducerea SIF2 a propus repartizarea unui dividend brut de 0,1012 lei/ acţiune (ceea ce reprezintă o rată de alocare a profitului de 22,16% şi un randament al dividendului de 5%). Decizia este programată pentru astăzi, la AGOA.

Acţionarii SIF2 au mai aprobat ieri, derularea unui program de răscumpărare de acţiuni proprii, de maxim 1% din capitalul social, în condiţiile aprobării majorării capitalului, cu scopul alocării de acţiuni către administratorii şi angajaţii societăţii.

De asemenea, AGA a mai aprobat o serie de modificări la actul constitutiv.

Preşedintele Costel Ceocea ne-a declarat, recent, că modificările actului constitutiv vizează eliminarea limitelor impuse SIF-ului, la momentul înfiinţării, care nu se regăsesc în legi.

Domnia sa ne-a declarat, atunci: "Nici o prevedere din statut nu va mai impune limite, altele decât cele din cadrul legal. SIF-urile nu sunt la fel, profilul lor de risc nu este acelaşi, avem viziuni diferite, astfel că nu vedem de ce statutele trebuie să fie la fel".

SIF2 Moldova a înregistrat, anul trecut, un profit de 230 milioane lei, cea mai bună performanţă dintre cele cinci societăţi de investiţii financiare. Rezultatul SIF2 este de 2,53 ori mai mare decât cel raportat la 31 decembrie 2013 (91 milioane lei).

Modificările la actul constitutiv au venit după ce legea pieţei de capital a fost modificată, fiind permise cvorumuri mai relaxate pentru ţinerea Adunărilor Generale la SIF-uri.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. foarte mic randamentul dividendului, pt. romania si sif 5% brut e f.f. mic, cred ca nu prea vor vedea fonduri de investitii sau mici investitori, va ramane cel de la conducerea ssif si cel care doreste sa-i ia locul si atat!daca din sectorul financiar bancile ar da ceva asemanator cred ca sifurile chiar n-ar avea lichiditate. Deja se duc spre randamentul marilor firme din sua sau al celor europene, unde oricum riscul e minim iar raportarea corporatista foarte, foarte limpede si clara ducand la o incredere imensa, ceea ce pe piata autohona nu exista.asta e,idividendul autohton nu suporta riscul investitional.

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7871
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3453
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0070
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.2660

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb