SIF Muntenia a completat ordinea de zi pentru adunarea din 15 noiembrie cu cererile investitorului Ben Madadi

M.G.
Piaţa de Capital / 27 octombrie 2021

SIF Muntenia a completat ordinea de zi pentru adunarea din 15 noiembrie cu cererile investitorului Ben Madadi

SIF Muntenia (SIF4) a completat astăzi ordinea de zi a adunării generale a acţionarilor din data de 15 noiembrie cu solicitările lui Ben Madadi, cel mai mare investitor persoană fizică de la SIF4, se arată în convocatorul republicat astăzi pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB) de către companie.

Ben Madadi, ce deţine 6,13% din SIF4, a solicitat săptămâna trecută completarea ordinii de zi cu o serie de puncte între care revocarea administratorului SAI Muntenia şi alegerea unui Consiliu de Administraţie, format din cinci membri, cu mandat de patru ani.

În justificarea solicitării, investitorul atrăgea atenţia că, potrivit prevederilor legale, administratorii fondurilor de investiţii alternative (AFIA) trebuie să acţioneze în interesul fondului de investiţii alternative (FIA) şi să trateze toţi investitorii în mod echitabil.

Dar, SAI Muntenia Invest este deţinută aproape integral de SIF Banat-Crişana (SIF1), care la rândul său are 5,11% din SIF Muntenia, astfel încât este evident că SAI Muntenia acţionează exclusiv în interesul SIF1, prejudiciind în mod constant interesele societăţii şi ale celorlalţi acţionari care nu se află în legătură directă sau indirectă cu societatea şi/sau SIF1, se arată în justificare.

De asemenea, se făcea referire la participaţiile indirecte pe care, sub administrarea SAI Muntenia Invest, SIF Muntenia le-a dobândit singură sau împreună cu SIF Banat-Crişana, chiar la SIF4, prin intermediul unor fonduri interpuse, ce sunt finanţate majoritar de cele două SIF-uri, fapt ce conferă putere de decizie cuplului SIF1&SIF4 în detrimentul celorlalţi acţionari.

În acest scop, sub administrarea SAI Muntenia, SIF-ul are încheiate o serie de contracte de administrare cu SAI-urile acestor fonduri, prin care se plătesc comisioane peste preţul pieţei, prejudiciind astfel societatea şi ceilalţi investitori, conform documentului.

"Având în vedere adimistrarea defectuoasă a societăţii de către AFIA, fiind sub influenţa deplină a acţionaruluI SIF1, alternativa este renunţarea la acest tip de administrare extern, şi numirea unui Consiliu de Administraţie transparent, ai căror membri să poată fi nominalizaţi de către toţi investitorii societăţii", se arăta în cererea de completare a adunării acţionarilor SIF Muntenia din 15 noiembrie.

O altă solicitare a investitorului este distribuirea de către SIF Muntenia a sumei de 350 de milioane de lei ca dividende, din rezultatul reportat.

Justificarea acestui punct ţine de faptul că, pe ordinea de zi se află revocarea unei hotărâri a acţionarilor din aprilie 2020, referitoare la derularea unui program de răscumpărare a acţiunilor proprii, ceea ce determină existenţa fondurilor în cadrul societăţii.

Programul respectiv nu s-a mai realizat doarece Ben Madadi a lansat o ofertă concurentă, la un preţ mai mare, câştigând astfel licitaţia organizată de supraveghetorul pieţei.

Într-un interviu acordat recent ziarului BURSA, Madadi spunea că a cerut revocarea administratorului pentru că SAI Muntenia este un administrator ineficient, care nu lucrează şi nu a lucrat în interesul acţionarilor.

Interviul complet poate fi urmărit şi citit aici: citeste Bursa

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Asa, și?

    1. Asa si ce asa si?

      Așa și... uite așa se întâmplă și în România lucruri bune. Escrocii sunt trași de mânecă. Nu le mai merge șmechereala tipic dâmbovițeană.

      Sa radem cu Stan și Bran! Acordarea de dividende și alegerea Consiliului de Administrație sunt de competenta Adunării Generale Ordinare a Acționarilor, nu a AGEA. Mama ei de Lege31/1990

    respingerea punctelor lui Madadi de catre fondurile lui lakis-dragoi va demonstra concertarea acestora impotriva actionarilor persoane fizice ale societatii...aaaa, va fi frumos, merg la aga clar

    1. Dragoi are intalnire cu Lakis la brutarieeeeeee!

      Aaaaaaaaaa, da mă, ce tare. Că e prima AGA din viața lor la care ar vota la fel... corect, cum de nu ne-am gândit la asta?

      Da, sigur va fi frumos! 

      de data asta Madadi le face plingere penala....vezi diferenta

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb