SIF TRANSILVANIA: "ASF i-a amendat pe Fercală, Szabo şi Carapiti pentru că au cerut respectarea legii"

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 30 martie 2020

"ASF i-a amendat pe Fercală, Szabo şi Carapiti pentru că au cerut respectarea legii"

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) i-a amendat pe directorul Mihai Fercală, preşedintele Ştefan Szabo şi vicepreşedintele Dumitru Carapiti, pentru că au cerut respectarea legii, susţine SIF-ul într-un raport remis, astăzi, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Este poziţia pe care o are directoratul societăţii în condiţiile în care, săptămâna trecută, cei trei au fost sancţionaţi de către Autoritate cu amenzi contravenţionale de câte 15.000 de lei fiecare.

Societatea de investiţii financiare din Braşov arată că, în adresa primită de la ASF se menţionează că, în cazul lui Ştefan Szabo şi Dumitru Carapiti, amenzile au fost aplicate pentru lipsă de onestitate, prudenţă şi diligenţă în desfăşurarea activităţii, precum şi cu lipsă de gândire independentă sau independenţă de spirit.

În ceea ce-l priveşte pe directorul Mihai Fercală, autoritatea se referă la o serie de decizii ale Consiliului adoptate cu ajutorul votului lui Constantin Fratilă, pe care directoratul societăţii îl consideră incompatibil cu statutul de membru în board deoarece este urmarit penal "in personam" în Dosarele nr. 582/D/P/2015 al DIICOT Constanţa şi 745/D/P/2015 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, ceea ce contravine unor regulamente ASF şi a Actului Constitutiv al SIF Transilvania.

În cazul primului dosar, urmărirea penală a fost demarată pentru infracţiunile de manipulare a pieţei de capital şi trecerea acţiunilor lui Constantin Frăţilă pe numele altor persoane, în scopul formării unei majorităţi în adunarea generală, în detrimentul altor acţionari.

În septembrie 2019, Constantin Frăţilă a obţinut o Ordonanţă de clasare pentru infracţiunea de manipulare a pieţei de capital, în timp ce, în ceea ce priveşte trecerea acţiunilor sale pe numele altor persoane, instanţa a declinat cauza în favoarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.

Pentru cel de-al doilea dosar, faptele pentru care a început urmărirea penală pentru Constantin Frăţilă au legătură cu activitatea sa în cadrul Comcm Constanţa, societate filială a SIF Transilvania.

În aceste condiţii, SIF3 şi-a exprimat poziţia în mai multe rânduri către Autoritate, conform căreia Constantin Frăţilă este incompatibil cu funcţia de membru în board, cerând ASF-ului să emită o decizie în acest sens.

Tot săptămâna trecută Crinel Andănuţ, Marius Moldovan şi Constantin Frăţilă au fost sancţionaţi doar cu avertisment.

În plus, fostul arbitru de fotbal a primit o amendă de 3.000 de lei, pentru că a realizat tranzacţii cu acţiuni SIF3 încălcând art. 19 alin. 11 din Regulamentul (UE) nr. 596/2014 privind abuzul de piaţă, care interzice unei persoane din conducerea unei societăţi să facă tranzacţii cu titluri ale emitentului pe durata unei perioade de 30 de zile înainte de anunţarea unui raport financiar al companiei.

La finele lunii ianuarie, Constantin Frăţilă a obţinut, în instanţă, anularea deciziei prin care ASF i-a retras fostului arbitru de fotbal autorizaţia de membru în Consiliul SIF-ului.

Constantin Frăţilă, care deţine circa 5% din SIF Transilvania, fusese avizat în funcţia de membru al Consiliul de Supraveghere al societăţii de investiţii financiare în vara anului anului 2017, dar în septembrie 2018 supraveghetorul pieţei i-a retras autorizarea ca urmare a faptului că acţionarul SIF3 era urmărit penal.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. Inca putin si dispareti din Sif...cand vor veni actionarii adevarati vor face lumina si veti ajunge sa fiti jufecati pentru toate mizeriile pe care le-ati facut. Impreuna le-ati facut iar acum va ucideti intre voi.....vine ziua judecatii....!

    1. Dupa ce actionarii vor prelua conducerea la SIF 3 autoritatile vor putea sa faca lumina asupra felului in care au condus ani de zile aceasta societate. Nu spun ca sunt infractori cei din conducere, prezumtia de nevinovatie exista, dar banii si tranzactiile lasa urme adanci si chiar dupa o perioada destul de lunga pot fi trasi la raspundere cei care au devalizat societatea.... pana in august nu ar trebui sa mai faca nici o AGA.... pentru ca sa nu inrautateasca situatia....suntem cu ochii pe voi!

      Sper sa rezist pana pe 25 iulie si apoi vedem care va fi mersul... o luminita exista pentru actionarii , minoritari, de la sif-uri....

    Fecala după cum ți am spus se strânge latul

    S a terminat cu aga condusa de tine acompaniat de infractorul adam 

    Acum cine are acțiuni conduce

    1. Chiar nu VA dati seama CA sunteti depasiti

      Elefanti 

      Retrageti va 

      Stiti unde? 

      VA ajut

      LA CIMITIRUL elefantilor 

      Si tu cine esti?

      De i ai spus tu lui fercala de lat? 

      Un investitor binevoitor inteleg..Si Bine intenționat. 

      Unde e marmota aia?

      Aha,invelea ciocolata. 

    Da, am inteles fercalezilor. Opinia este ca toti conspira impotriva voastra, pentru ca sunteti supusi LEGII. Ati depasit ridicolul de mult, dar bratul lung sau scurt al D...T, se strange! LMA.

    ce conteaza ca ce scrie in constinut sunt numai fabulatii, titlul face totii banii.

    oare cat o fi dat FERCALA / 

    Fercala &Co, la Spitalul9 din Bucuresti, URGENT,

    poate as scapati de puscarie, intr-o prima faza,

    pentru ca mai tarziu apele se vor limpezi !!! 

    ASF trebuie urgent sa aplice legea ce fac cei 3 deci "grupul infarctional organizat FERCALA SZABO CARAPITTI"

    Oricum ceea ce face acest grup va ajunge in instantele penale . 

    Fratila nene,te rugam lasa ne.Verifica,niste balastiere,niste cifaroame

    si abandonează ne.Moldovane,pune si tu niste cv uri pe la niste srl uri ca poate au nevoie de un bilant al maturilor si faraselor..înțelegi aluzia?

    Si poate il promovezi si pe sibian...Pe Cibin in jos... 

    1. Înțeleg ca te pregătește de șomaj, odată cu fercalezii !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5090
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2127
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8457
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.5709

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb