SIF Transilvania vrea fuziunea BVB cu Sibex

OVIDIU VRÂNCEANU, Braşov
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Fondul Proprietatea / 4 ianuarie 2011

Ar fi mai bine pentru ţara noas-tră să aibă o singură bursă puternică, decât două mai mici, este de părere directorul general adjunct al SIF Transilvania, Ion Mihăilă. Domnia sa ne-a declarat, ieri, că speră ca Bursa de Valori Bucureşti să fuzioneze cu Sibex. "Noi suntem acţionari la Sibex, la BVB nu avem acţiuni, dar credem că aşa ar fi mai bine în acest moment - ca cele două burse să fuzioneze", a spus Mihăilă.

Ion Mihăilă ne-a mai spus că rezultatele financiare ale SIF Transilvania în acest an se vor situa la acelaşi nivel ca cele obţinute anul trecut. "Este adevărat că nu am mai avut rezultatele din 2008 sau 2009, dar am încheiat 2010 cu rezultate peste bugetul previzionat, ceea ce este mulţumitor", a spus Mihăilă. În Bugetul de Venituri şi Cheltuieli pe 2010, conducerea SIF Transilvania prog-nozase un profit net de 55 de milioane de lei, de două ori mai mic decât câştigul obţinut în 2009, de 116,6 milioane de lei. După primele trei trimestre, însă, SIF Transilvania anunţa un profit de doar 31,6 milioane de lei, de patru ori mai redus decât în perioada similară a lui 2009, de 123,7 milioane de lei.

Ion Mihăilă speră ca titlurile Fondului Proprietatea să aibă succes

În ceea ce priveşte titlurile Fondului Proprietatea, directorul general adjunct al SIF Transilvania speră ca acestea să aibă succes. "Este greu de prevăzut ce se va întâmpla. Mulţi tind să creadă că oamenii se vor grăbi să vândă, după ce s-au trezit cu titluri la Fondul Proprietatea pentru a fi despăgubiţi. În acest caz, preţul acţiunilor se va reduce, dar dacă oamenii nu se vor grăbi este foarte posibil ca titlurile să ajungă la valoarea lor nominală sau chiar să o depăşească", a declarat sursa citată. SIF Transilvania este una dintre cele două societăţi de investiţii financiare care a cumpărat titluri la Fondul Proprietatea, deţinând peste 50 de milioane de acţiuni.

În ceea ce priveşte portofoliul, Mihăilă susţine că "tot ce avem este de vânzare, pentru că suntem o societate de investiţii financiare". "Problema este însă doar să obţinem un preţ bun pentru titlurile pe care le deţinem", a mai spus reprezentantul SIF Transilvania. El a mai arătat că societatea este interesată, în principiu, să se listeze şi pe bursele internaţionale, dar în acest moment nu este o decizie care va fi pusă în aplicare.

Titlurile "Aro Palace" aşteaptă un moment prielnic ca să fie listate

Perla portofoliului SIF "Transilvania" pe domeniul turistic - societatea hotelieră "Aro Palace" - încă aşteaptă un moment prielnic pentru a fi listată pe bursă. "S-a tot sperat că lucrurile se vor schimba în bine în 2010, dar nu a fost un moment prielnic pentru a lista Aro Palace pe bursă. Să vedem dacă se va întâmpla în acest an, aşteptăm doar un moment prielnic. Dacă listam acum titlurile Aro Palace am fi ieşit în pierdere - ar fi fost un moment prielnic pentru cumpărători, dar nu la fel de bun pentru noi", a mai spus Mihăilă.

Anul trecut, preşedintele SIF Transilvania, Mihai Fercală, anunţa că intenţiona să listeze "Aro Palace" pe Sibex până la finele lui 2010.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb