Acţionarii SIF Banat-Crişana (SIF1) au aprobat, în adunarea de ieri, repartizarea întregului profit al anului trecut, de 159,49 milioane de lei către "Alte rezerve", în scopul demarării unui program de răscumpărare a 15 milioane de acţiuni proprii, reprezentând circa 2,9% din societate, în scopul reducerii capitalului social prin anularea titlurilor, într-o adunarea ce a avut un cvorum de 36,58%, potrivit raportului publicat de societate pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
Acţiunile vor fi răscumpărate la preţuri cuprinse între 0,1 lei/titlu şi 4,9665 lei/titlu, durata programului fiind de cel mult 18 luni din momentul publicării operaţiunii în Monitorul Oficial.
Pe de altă parte, propunera privind alocarea către acţionari a sumei de 25,73 milioane de lei ca dividende, iar diferenţa de 133,76 milioane de lei să fie direcţionată către "Alte rezerve", a fost respinsă de acţionarii SIF Banat-Crişana.
De asemenea, societatea va aloca 0,88 milioane de acţiuni SIF1, răscumpărate în temeiul unei hotărâri din aprilie 2018, către administratorii şi directorii SIF-ului, în cadrul Planului de tip "Stock Option Plan", aprobat în aprilie 2019.
În plus, acţionarii au aprobat demararea unui alt program de răscumpărare, tot pentru 0,88 milioane de acţiuni SIF1, în vederea distribuirii către membrii conducerii societăţii, alocare ce urmează să se facă pe baza unor criterii de performanţă ce vor fi stabilite de Consiliul SIF Banat-Crişana.
Totodată, acţionarii au dat undă verde reducerii capitalului social al SIF-ului prin anularea a 2,038 milioane de acţiuni proprii, ce au fost achiziţionate în cadrul unor programe de răscumpărare.
Pe parcursul şedinţei, reprezentanţii societăţii Flaros, acţionari ai SIF Banat-Crişana, au cerut pornirea acţiunii în răspundere faţă de administratorii şi directorii SIF1, pentru prejudicii create de aceştia companiei, solicitare aprobată dar care nu a trecut de votul acţionarilor.
De asemenea, s-a solicitat comunicarea, nominală, a acţionarilor prezenţi fizic la adunare, dar conducerea SIF Banat-Crişana a refuzat să dea curs solicitării.
Pentru adunările de ieri, ASF a dispus conducerii SIF1 să limiteze voturile la 5% din deţinere pentru Aris Capital, Torch Invest şi Smart Capital Investment, care acţionează în mod concertat şi au împreună 12,22777% din capitalul societăţii.
De asemenea, la 13 aprilie, data de referinţă, grupul coagulat în jurul SIF Oltenia avea puţin peste 5% din capitalul SIF Banat-Crişana.
1. Cronica unei morți anunțate
(mesaj trimis de Anonimus în data de 28.04.2020, 07:06)
Interesantă şarjă a celor de la SIF5! Au demonstrat că au un conducător care știe să lupte pe cel puțin două fronturi. Chiar nu mai au de ales.Din păcate. În plan profesional nici nu mai contează că au fost învinși... în acte. În realitate ei sunt învingătorii! Felicitări lui CIUREZU și lui UNGUREANU.
În ciuda directorilor ASF. Dintr un anumit sector. Știu ei care.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 28.04.2020, 09:13)
Nimic nou. (1) Zero dividende, (2) rascumpararari de actiuni la preturi apropiate de cele din piata ca sa nu cheltuie mult ci doar atat cat sa obtina actiunile pentru gratuitele lor si bineinteles (3) gratuitele pentru ei ca le merita din plin pentru cat de bine au distrus SIF-ul.
Pentru actionari, ca de fiecare data pana acum, ciu-ciu!
S[per sa le dea justitia multi ani de gratuitati in isstemul penitenciarelor din tara.
2.1. complicitate cu acordul sif 2 (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de Dragoi&Straut în data de 28.04.2020, 12:38)
Perfect de acord.
Si (4) de ce in raportul curent al AGA de la sif 1 si trimis BVB nu apare nr. de voturi cu procentul aferent la voturi impotriva,abtineri sau anulate?
(5) in acelasi raport curent nu este specificat cati actionari au fost prezenti in sala si procentul din CS,cati au votat prin corespondenta si procentul din CS si cate buletine de vot au fost anulate din cauza ca nu au respectat procedurile.
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 01.05.2020, 11:21)
RASCUMPARARE EGAL FURT. !!!!!