SIF1 va derula un program de răscumpărare pentru 2,9% din capitalul societăţii

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 28 aprilie 2020

SIF1 va derula un program de răscumpărare pentru 2,9% din capitalul societăţii

Propunerea privind repartizarea de dividende nu a trecut de votul acţionarilor

Acţionarii SIF Banat-Crişana (SIF1) au aprobat, în adunarea de ieri, repartizarea întregului profit al anului trecut, de 159,49 milioane de lei către "Alte rezerve", în scopul demarării unui program de răscumpărare a 15 milioane de acţiuni proprii, reprezentând circa 2,9% din societate, în scopul reducerii capitalului social prin anularea titlurilor, într-o adunarea ce a avut un cvorum de 36,58%, potrivit raportului publicat de societate pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Acţiunile vor fi răscumpărate la preţuri cuprinse între 0,1 lei/titlu şi 4,9665 lei/titlu, durata programului fiind de cel mult 18 luni din momentul publicării operaţiunii în Monitorul Oficial.

Pe de altă parte, propunera privind alocarea către acţionari a sumei de 25,73 milioane de lei ca dividende, iar diferenţa de 133,76 milioane de lei să fie direcţionată către "Alte rezerve", a fost respinsă de acţionarii SIF Banat-Crişana.

De asemenea, societatea va aloca 0,88 milioane de acţiuni SIF1, răscumpărate în temeiul unei hotărâri din aprilie 2018, către administratorii şi directorii SIF-ului, în cadrul Planului de tip "Stock Option Plan", aprobat în aprilie 2019.

În plus, acţionarii au aprobat demararea unui alt program de răscumpărare, tot pentru 0,88 milioane de acţiuni SIF1, în vederea distribuirii către membrii conducerii societăţii, alocare ce urmează să se facă pe baza unor criterii de performanţă ce vor fi stabilite de Consiliul SIF Banat-Crişana.

Totodată, acţionarii au dat undă verde reducerii capitalului social al SIF-ului prin anularea a 2,038 milioane de acţiuni proprii, ce au fost achiziţionate în cadrul unor programe de răscumpărare.

Pe parcursul şedinţei, reprezentanţii societăţii Flaros, acţionari ai SIF Banat-Crişana, au cerut pornirea acţiunii în răspundere faţă de administratorii şi directorii SIF1, pentru prejudicii create de aceştia companiei, solicitare aprobată dar care nu a trecut de votul acţionarilor.

De asemenea, s-a solicitat comunicarea, nominală, a acţionarilor prezenţi fizic la adunare, dar conducerea SIF Banat-Crişana a refuzat să dea curs solicitării.

Pentru adunările de ieri, ASF a dispus conducerii SIF1 să limiteze voturile la 5% din deţinere pentru Aris Capital, Torch Invest şi Smart Capital Investment, care acţionează în mod concertat şi au împreună 12,22777% din capitalul societăţii.

De asemenea, la 13 aprilie, data de referinţă, grupul coagulat în jurul SIF Oltenia avea puţin peste 5% din capitalul SIF Banat-Crişana.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Interesantă şarjă a celor de la SIF5! Au demonstrat că au un conducător care știe să lupte pe cel puțin două fronturi. Chiar nu mai au de ales.Din păcate. În plan profesional nici nu mai contează că au fost învinși... în acte. În realitate ei sunt învingătorii! Felicitări lui CIUREZU și lui UNGUREANU.

    În ciuda directorilor ASF. Dintr un anumit sector. Știu ei care.

    Nimic nou. (1) Zero dividende, (2) rascumpararari de actiuni la preturi apropiate de cele din piata ca sa nu cheltuie mult ci doar atat cat sa obtina actiunile pentru gratuitele lor si bineinteles (3) gratuitele pentru ei ca le merita din plin pentru cat de bine au distrus SIF-ul.

    Pentru actionari, ca de fiecare data pana acum, ciu-ciu!

    S[per sa le dea justitia multi ani de gratuitati in isstemul penitenciarelor din tara. 

    1. Perfect de acord.

      Si (4) de ce in raportul curent al AGA de la sif 1 si trimis BVB nu apare nr. de voturi cu procentul aferent la voturi impotriva,abtineri sau anulate?

      (5) in acelasi raport curent nu este specificat cati actionari au fost prezenti in sala si procentul din CS,cati au votat prin corespondenta si procentul din CS si cate buletine de vot au fost anulate din cauza ca nu au respectat procedurile. 

    RASCUMPARARE EGAL FURT. !!!!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb