SIMON PETERS, ANALIST ETORO: "Bitcoin şi ethereum recuperează terenul pierdut"

Piaţa de Capital / 31 ianuarie 2022

Simon Peters

Simon Peters

Criptoactivele au început să-şi revină încet încet în ultima săptămână, atât Bitcoin, cât şi ethereum recuperând treptat terenul pierdut în urma scăderilor bruşte din săptămânile anterioare.

Bitcoin a început săptămâna tranzacţionându-se la peste 35.000 de dolari, dar a scăzut luni la aproape 33.000 de dolari. Cu toate acestea, de la acel prag minim, criptoactivul a început să se redreseze, cu o creştere majoră de peste 37.000 de dolari la sfârşitul tranzacţiilor de luni, atingând un prag de peste 38.000 de dolari marţi. De atunci, BTC şi-a menţinut valoarea în intervalul 37-38.000 de dolari.

Între timp, Ethereum a avut un parcurs mai volatil de-a lungul săptămânii, atingând luni minime de sub 2.200 de dolari, înainte de a urca miercuri la peste 2.600 de dolari. Criptoactivul s-a stabilizat acum, tranzacţionandu-se într-un interval cuprins între 2.500 şi 2.600 de dolari.

Un mare finanţator de criptoactive începe să accepte garanţii NFT

Compania Genesis a declarat că intenţionează să accepte token-uri ne-fungibile (NFT) ca garanţie pentru împrumuturi şi tranzacţii derivate.

Genesis este una dintre cele mai importante platforme instituţionale de investiţii cripto. Firma spune că deţine deja unele NFT-uri ca garanţii de la clienţi.

Şeful firmei de tranzacţionare a instrumentelor derivate de pe platformă a declarat că va adopta o abordare "foarte conservatoare" în ceea ce priveşte utilizarea tehnologiei ca garanţii pentru împrumuturi.

Utilizarea de către marile firme financiare a garanţiilor colaterale ca protecţie împotriva eşecului împrumuturilor nu este neobişnuită, dar introducerea utilizării NFT reprezintă un pas important spre validarea sectorului, a cărui creştere a explodat în ultimul an.

Genesis a emis împrumuturi în valoare de 50 de miliarde de dolari în ultimele trei luni ale anului 2021, ceea ce demonstrează potenţialul enorm al NFT-urilor ca garanţie.

Un politician belgian îşi va lua salariul în bitcoin

Deputatul belgian Christophe De Beukelaer a declarat că îşi va converti salariul în fiecare lună în bitcoin.

Parlamentarul va folosi platforma Bit4You pentru a-şi converti salariul de 5.500 de euro în BTC. De Beukelaer a declarat că urmează exemplul primarului din New York în decizia sa de a-şi plasa salariul în criptomonedă. Politicianul spune că speră că această mişcare va contribui la promovarea Bruxelles-ului şi a Belgiei ca centru european pentru criptoactive.

De Beukelaer este primul politician european care declară că vrea să îşi câştige salariul în criptoactive, urmand exemplul primarului din New York, Eric Adams, şi al primarului din Miami, Francis X. Suarez.

De Beukelaer a comentat într-o postare pe blogul său: "Sunt primul din Europa, dar nu din lume, care doreşte să pună în lumina reflectoarelor criptoactivele cu o astfel de abordare".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. cryptoactivele?

    cryptocaritas ? 

    Un politruc cumpara lunar cryptoactive pentru ca Bruxelles-ul sa devina centru european pentru criptoactive? 

    Am inteles! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb