SIMON PETERS, ANALIST ETORO: "Problemele Bitcoin continuă"

F.D.
Bănci-Asigurări / 4 iulie 2022

"Problemele Bitcoin continuă"

Problemele Bitcoin au continuat şi săptămâna trecută, cu o depreciere a preţului care s-a derulat pe întreg parcursul săptămânii. În timp ce preţul BTC a fost supus unei volatilităţi mai reduse decât în săptămânile

anterioare de tranzacţionare, acesta s-a mişcat pe o tendinţă descendentă, după ce a început săptămâna în jurul valorii de 21.000 de dolari, tranzacţionându-se până la nivelul actual de aproximativ 19.000 de dolari la mijlocul săptămânii, arată Simon Peters, analistul platformei de investiţii eToro, conform unui comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, un fenomen remarcabil este în curs de desfăşurare cu BTC. Pe măsură ce preţul scade, aşa-numitele "balene" bitcoin, sau deţinătorii cu acumulări mari de criptoactive, se mişcă pentru a cumpăra mai multe tokens. Cel mai mare portofel bitcoin (non-exchange), a cărui identitate rămâne necunoscută, a mai achiziţionat mii de token-uri pe măsură ce preţul a scăzut, ridicându-şi valoarea la peste 2,53 miliarde de dolari.

Ether a cunoscut o evoluţie similară în cursul săptămânii, criptoactivul începând în jurul valorii de 1.200 de dolari, înainte de a se tranzacţiona până la aproximativ 1.050 de dolari până joi, apoi s-a menţinut constant de atunci. Scăderea preţului pentru ETH vine pe măsură ce progresul către The Merge avansează.

Upgrade-ul Gray Glacier a fost implementat cu succes pe Ethereum Mainnet săptămâna trecută, aducând The Merge cu un pas mai aproape - unde reţeaua va face o tranziţie la proof-of-stake, ceea ce ar putea avea un impact major asupra economiei platformei.

Uniunea Europeană a avansat cu un nou set de norme care să reglementeze criptoactiveleşi pieţele implicate. Este un pas important în reglementarea cripto, puţine alte jurisdicţii aplicând reguli atât de detaliate pentru acest sector.

Cerinţele privind rezervele pentru stablecoins au fost întărite, au fost instituite noi norme privind raportarea tranzacţiilor, iar ESMA are noi competenţe pentru a aplica măsuri furnizorilor de criptoactive care nu protejează investitorii sau nu respectă normele pieţei, ameninţând stabilitatea.

Desigur, doar timpul va spune care va fi impactul economic asupra pieţei cripto. UE este un segment mare, dar nu cel mai mare. O mare parte din inovaţie provine din Europa, dar, în realitate, cripto are nevoie, în general, de o supraveghere mai mare pentru a stabili reguli de bază esenţiale pentru investitori şi pentru a stabiliza pieţele, fără a sufoca inovaţia. UE este lider, dar, odată cu proiectul de lege privind serviciile şi pieţele financiare care urmează să fie adoptat în Regatul Unit, aceasta ţară va urma în curând.

Lanţul de blocuri de contracte inteligente Cardano a atins o etapă importantă în demersul său către un nou hard fork pentru platformă. Încercând să îmbunătăţească performanţa blockchain-ului, introducerea "pipelining-ului" ar putea avea un impact radical asupra

eficienţei sale Cardano formează unul dintre cele câteva blockchains majore care acum concurează în mod esenţial pentru a atrage interesul proiectelor blockchain şi cripto ca bază pentru activitatea lor. Ca atare, este esenţial ca platforma să continue să se dezvolte pentru a rămâne competitivă.

Pipelining implică punerea în loturi a tranzacţiilor pentru a economisi timp pentru utilizatorii reţelei. Aceasta promite să accelereze timpii de tranzacţionare şi să crească capacitatea de trafic. Rămâne de văzut dacă acest lucru se va concretiza în practică - un indiciu că hard

fork-ul a fost un succes ar putea sprijini preţul criptoactivelor.

JPMorgan, care şi-a continuat demersul în domeniul cripto, în ciuda unui trimestru dificil pentru investitori, spune că vede în finanţarea sănătoasă şi în oprirea contagiunii semnale că iarna cripto ar putea lua sfârşit în curând.

Banca atinge un punct cu adevărat important în afirmaţia sa potrivit căreia finanţarea continuă să curgă către proiectele cripto. Ceea ce este diferit acum faţă de retragerile din trecut este faptul că investitorii de retail nu mai sunt singuri în faţa adversităţii.

În schimb, multiple instituţii financiare majore şi alte instituţii sunt acum şi ele prezente pe piaţă. Ideea pe care o exprimă JPMorgan este clară - în timp ce unii bani ies din sector, alţii continuă să cumpere. Prin urmare, ceea ce este esenţial pentru investitori este să analizeze

cu atenţie cazurile de utilizare şi să se uite la cele care prezintă cele mai puternice oportunităţi pe termen lung, se mai arată în comunicat.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb