Simon Peters, eToro: "Bitcoin are cea mai proastă săptămână din 2023"

Bănci-Asigurări / 21 august 2023

Simon Peters, eToro: "Bitcoin are cea mai proastă săptămână din 2023"

Bitcoin s-a prăbuşit săptămâna trecută, deoarece o combinaţie de factori a zguduit piaţa criptoactivelor.

Cel mai important criptoactiv din lume a avut o tendinţă de scădere încă de la începutul săptămânii, de la aproximativ 29.000 de dolari, înaintea prăbuşirii de joi, care a făcut ca bitcoin să ajungă la un moment dat sub 25.000 de dolari pe eToro - o scădere de aproape 14%. Dar preţul s-a stabilizat oarecum după căderea iniţială iar bitcoin se tranzacţionează acum în jurul valorii de 25.700 de dolari.

Ether a înregistrat o traiectorie similară, deşi mai atenuată, cu o scădere de 9% de la o săptămână la alta. Criptoactivul a început la peste 1.810 dolari, înainte ca joi să scadă până la 1.600 de dolari pe eToro. În cele din urmă, preţul s-a stabilizat de atunci iar Ethereum se tranzacţionează acum în jurul valorii de 1.650 de dolari.

Cea mai proastă săptămână din 2023 pentru Bitcoin

Criptoactivele au cunoscut o scădere generalizată săptămâna trecută, pe fondul câtorva tendinţe semnificative. Catalizatorul clar a fost decizia companiei SpaceX a lui Elon Musk de a-şi vinde participaţiile în bitcoin, ceea ce a declanşat o scădere mai amplă a preţului criptoactivelor.

Însă factorii macroeconomici mai generali par să fi susţinut această scădere. Aceasta vine ca o combinaţie între randamentele obligaţiunilor care au atins maximele ultimilor 15 ani, în mare parte datorită ajustării aşteptărilor pieţei la nivelul ratelor, plus neliniştea multor investitori cu privire la starea pieţei imobiliare şi a economiei chineze în general.

Toţi aceşti factori au contribuit la trimiterea preţului bitcoin cu aproximativ 11% mai jos săptămâna trecută - cea mai proastă săptămână din 2023. Cu toate acestea, în ceea ce priveşte preţul, ne-am întors doar la nivelurile înregistrate în jurul lunii iunie - astfel o mare parte din creşterea determinată de ştirile despre BlackRock bitcoin ETF a fost acum ştearsă.

Se vor lansa mai multe ETF-uri futures pe bitcoin, dar ETF-ul la vedere rămâne evaziv

Managerul de active Empowered Funds urmează să lanseze trei noi ETF-uri de tip futures pentru bitcoin, potrivit unor informaţii publicate de Financial Times. Lansarea demonstrează interesul instituţional continuu pentru această clasă de active, dar rămâne sub semnul întrebării dacă vom vedea un ETF spot aprobat în acest an.

ETF-urile futures de la Empowered vor permite preluarea indicaţiilor de tendinţă pentru a deţine fie bitcoin în condiţii de creştere a pieţei, fie titluri de trezorerie şi fonduri de piaţă monetară în condiţii de scădere. În teorie, acest lucru îi va ajuta pe investitori să îşi păstreze capitalul în ceea ce reprezintă o piaţă volatilă.

Dar ETF-urile futures sunt încă considerate de mulţi investitori ca fiind o soluţie inferioară deţinerii de criptoactive. Posibila lansare a unui ETF al BlackRock pentru bitcoin a făcut ca preţurile să crească vertiginos la începutul verii. Cu cea mai mare parte din această efervescenţă pierdută acum, orice actualizare pozitivă a situaţiei, în timp ce piaţa continuă să aştepte aprobarea autorităţilor de reglementare, ar putea avea un efect extrem de pozitiv asupra preţului - în cazul în care va fi aprobat.

Ethereum Network va lansa o nouă reţea de testare

Dezvoltatorii Ethereum retrag reţeaua de testare Goerli şi lansează "Holesky". Testnet-urile din reţeaua Ethereum poartă toate numele unor gări din Praga. Goerli funcţionează din 2019 şi a servit ca zonă de testare pentru actualizări majore ale reţelei, cum ar fi fuziunea.

Dar, ca o dovadă a devotamentului dezvoltatorilor pentru reţea, Goerli este acum înlocuit de un testnet actualizat, cu accent pe dezvoltarea infrastructurii şi a protocolului. Goerli a fost criticat de unii pentru blocajele care au încetinit dezvoltarea.

Ethereum testnets sunt considerate ca fiind de mare succes pentru îmbunătăţirea reţelei, deoarece permit dezvoltatorilor să încerce inovaţii cu token-uri testnet, mai degrabă decât cu criptoactive reale, cum ar fi ether. Cele mai noi testnets nu au plafoane pentru token-urile de testare, ceea ce face mai uşor pentru dezvoltatori să simuleze fluxuri comerciale mari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb