Simon Peters, eToro: Bitcoin - un nou maxim la orizont?

Bănci-Asigurări / 9 aprilie

Simon Peters, eToro: Bitcoin - un nou maxim la orizont?

Preţul bitcoin a avut un început de lună dificil, scăzând cu până la 9%, la un minim de 64.500 de dolari, spune Simon Peters, analist eToro.

Potrivit sursei citate, scăderea a coincis cu o creştere a randamentelor titlurilor de trezorerie şi a dolarului american, deoarece pariurile investitorilor cu privire la o reducere a dobânzii în luna iunie s-au răcit în urma publicării unor date economice mai puternice decât se aşteptau.

"Este interesant faptul că, de la atingerea unui maxim istoric de 73.800 de dolari pe 14 martie, preţul bitcoin s-a consolidat în cadrul unui model grafic de triunghi simetric, înregistrând maxime mai mici şi minime mai mari care converg către un punct.

Aşa cum se întâmplă în general în cazul triunghiurilor simetrice pe o traiectorie crescătoare, preţul a ieşit acum în partea superioară şi ţinteşte din nou către un maxim istoric.

Investiţiile directe din ultimele două săptămâni ca urmare a cererii pentru ETF-uri de tip spot, o ofertă de vânzare de pe pieţe relativ redusă şi faptul că săptămâna aceasta se vor publica date importante privind inflaţia în SUA - toate ingredientele sunt prezente pentru a vedea noi maxime istorice pentru Bitcoin înainte de halving peste 11 zile.

În prezent, bitcoin se tranzacţionează la 70.600 de dolari, la doar 4,5% distanţă de maximul istoric" arată Simon Peters.

Săptămâna trecută a fost una dificilă pentru principalele criptoactive cu capitalizare mare de pe piaţă, acestea înregistrând doar câştiguri de o singură cifră în cel mai bun caz.

Cele mai mari schimbări au avut loc în direcţia opusă. "Memecoins", în special DOGE, au înregistrat cele mai mari pierderi, scăzând cu aproximativ 20%, diminuându-se câştigurile acestora din săptămâna precedentă.

Ripple va emite un stablecoin legat de dolarul american pe XRP ledger şi pe blockchain-ul Ethereum

Ripple a anunţat că intenţionează să lanseze un stablecoin legat de dolarul american, iniţial pe registrul XRP şi pe blockchain-ul Ethereum, cu planuri de extindere la alte blockchains şi protocoale DeFi (Decentralised Finance) în timp.

Asemănător cu alte stablecoin-uri importante legate de dolar, cum ar fi USDT (Tether) şi USDC de la Circle, stablecoin-ul propus de Ripple va fi, de asemenea, susţinut de depozite în dolari americani, de titluri de trezorerie americane pe termen scurt şi de alte echivalente în numerar.

Valoarea de piaţă a stablecoin-urilor este în prezent de aproximativ 150 de miliarde de dolari şi se preconizează că va depăşi 2.800 de miliarde de dolari până în 2028. Anunţul făcut de Ripple arată ambiţia companiei de a capta o parte din această piaţă în creştere, precum şi de a stimula o mai mare adoptare şi dezvoltare a registrului XRP.

Se estimează că stablecoin-ul Ripple va fi disponibil în cursul acestui an, sub rezerva aprobării autorităţilor de reglementare, se mai arată în comunicatul de presă.

Compania Lightspark selectată pentru a aduce reţeaua Lightning Network la Coinbase

Lightspark a fost selectată de Coinbase pentru a aduce reţeaua Bitcoin Lightning Network pe platformă, după cum a anunţat compania într-un comunicat de presă săptămâna trecută.

Reţeaua Lightning Network este o reţea de nivel 2 pentru scalarea Bitcoin şi pentru a face tranzacţii mai rapide şi mai ieftine decât pe blockchain-ul principal propriu-zis.

Compania Lightspark este condusă de fostul preşedinte al PayPal, David Marcus, care s-a aflat şi în spatele proiectului stablecoin Diem (fostul Libra) în timp ce lucra la Meta.

ProShares lansează primele ETF-uri bitcoin 2x şi -2x

Furnizorul de ETF-uri ProShares a lansat săptămâna trecută primele ETF-uri (Exchange Traded Funds) cu efect de levier pentru bitcoin. BITU va avea ca obiectiv o rentabilitate zilnică de 2x a bitcoin, iar SBIT, un ETF cu efect de levier invers, va avea ca obiectiv o rentabilitate zilnică de -2x a bitcoin.

În comunicatul de presă, directorul general al ProShares, Michael L. Sapir, a declarat: "BITU şi SBIT sunt concepute pentru a răspunde provocării de a dobândi o expunere cu efect de levier sau o expunere pe termen scurt la bitcoin", oferind în acelaşi timp "oportunitatea de a obţine randamente mărite ale bitcoin sau de a viza un nivel de expunere cu mai puţini bani supuşi riscului".

ProShares a devenit un jucător important în spaţiul cripto odată cu lansarea primului ETF futures pentru bitcoin în octombrie 2021.

Volumele de tranzacţionare a ETF-urilor Bitcoin de tip spot aproape s-au triplat în martie

"După cum a raportat The Block, volumul cumulat de tranzacţionare a ETF-urilor Bitcoin de tip spot a ajuns la 111 miliarde de dolari în martie, aproape triplu faţă de cele 42 de miliarde de dolari din februarie, ceea ce arată un interes tot mai mare pentru aceste instrumente ca modalitate de expunere la Bitcoin.

Au trecut aproape trei luni de la lansarea ETF-urilor Bitcoin de spot. IBIT de la BlackRock, IBIT de la Fidelity (FBTC) şi Grayscale (GBTC) continuă să domine volumele zilnice de tranzacţionare, acesta din urmă (GBTC) fiind însă predominant în ceea ce priveşte retragerile", afirmă analistul eToro.

De când GBTC s-a transformat într-un ETF Bitcoin de tip spot, deţinerile sale de bitcoin au scăzut cu 46%, de la aproximativ 619.000 BTC la 333.619 BTC. IBIT de la BlackRock a depăşit recent pragul de 250.000 de deţineri de bitcoin, iar FBTC de la Fidelity deţine puţin sub 150.000 de BTC.

Simon Peters mai precizează că în total, cele 11 ETF-uri Bitcoin de tip spot din SUA deţin aproape 840.000 BTC, adică aproximativ 4,25% din oferta curentă în circulaţie.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb