Simon Peters, eToro: "Luna aprilie începe cu scăderi puternice pe pieţele cripto"

Bănci-Asigurări / 2 aprilie

Simon Peters, eToro: "Luna aprilie începe cu scăderi puternice pe pieţele cripto"

După ce în săptămâna precedentă au avut loc retrageri nete de aproximativ 13.500 de bitcoin din ETF-urile de tip spot, săptămâna trecută s-a înregistrat o revenire, cu 12.130 de bitcoin achiziţionaţi din ETF-urile de tip spot pentru Bitcoin, spune Simon Peters, analist eToro.

Potrivit sursei citate, investiţiile în ETF-uri au coincis cu o creştere a preţului, bitcoin încheind săptămâna cu o creştere de 6% la nivelul de 71.430 dolari.

"Am intrat în luna aprilie şi toată atenţia va fi îndreptată asupra halving-ul Bitcoin, care va avea loc pe 20 aprilie (la momentul redactării acestui articol), şi dacă acest lucru se va întâmpla vom vedea noi maxime istorice ale preţului bitcoin.

Cu toate acestea, luna nu a început bine pentru Bitcoin, preţul acestuia scăzând cu 7%, tranzacţionându-se în prezent la 66.100 de dolari. Este normal să vedem unele scăderi ale preţului înainte de înjumătăţire, deoarece minerii, investitorii şi tarderii se pregătesc pentru aceasta. Întrebarea care se pune acum este dacă preţul ar putea scădea sub valorile actuale sau dacă va fi susţinut în continuare", arată analistul.

Dogecoin a crescut cu 25% săptămâna trecută pe baza "zvonurilor" privind plăţile X

DOGE (dogecoin) a fost unul din performerii săptămânii trecute, înregistrând o creştere de 25%.

Conform site-ului Decrypt, creşterea DOGE de săptămâna trecută a venit după ce Grok, chatbot-ul IA al platformei X, le-a spus unor utilizatori că plăţile în dogecoin pe platforma sunt posibile. Totuşi, acesta este probabil rezultatul unei halucinaţii a inteligenţei artificiale, deoarece nicio funcţionalitate de plată pentru dogecoin nu a fost activată oficial. Cu toate acestea, acest lucru nu a împiedicat creşterea preţului.

"Memecoins" continuă să fie unele dintre cele mai performante criptoactive din acest an, însă sunt foarte speculative. Dogecoin a crescut până în prezent cu 150% în acest an, în timp ce criptoativele mai bine consacrate, cum ar fi bitcoin şi ethereum, au crescut doar cu 70%.

Bitcoin Cash se redresează înainte de Bitcoin halving

Bitcoin Cash (BCH) a fost un alt performer de top săptămâna trecută, înregistrând o creştere de 40%, probabil în anticiparea propriului eveniment de înjumătăţire a recompenselor pe bloc, care va avea loc pe 2 aprilie.

La fel ca în cazul Bitcoin, recompensa pe blocuri pe blockchain-ul Bitcoin Cash va scădea de la 6,25 BCH la 3,125 BCH.

Bitcoin Cash a luat fiinţă în 2017, ca urmare a unui hardfork din blockchain-ul Bitcoin original.

"Bursa londoneză va începe să accepte cereri pentru ETN-uri cripto

Bursa de Valori din Londra (LSE) a anunţat săptămâna trecută că va începe în curând să accepte solicitări (începând cu 8 aprilie) pentru admiterea la tranzacţionare a titlurilor tranzacţionate la bursă (ETN) garantate cu bitcoin şi ethereum, în vederea începerii tranzacţionării acestora pe 28 mai.

ETN-urile sunt titluri de creanţă care oferă expunere la un activ subiacent. În mod tradiţional, ETN-urile sunt negarantate, iar investitorii trebuie să aibă încredere în emitenţi. Cu toate acestea, aşa cum se arată în fişa de admitere a ETN-urilor, bursa va lua în considerare doar cererile de admitere care au suport fizic, activele suport (cripto) fiind păstrate în portofele cripto securizate offline", precizează Simon Peters.

Acestea vor fi disponibile doar investitorilor profesionişti. Investitorii individuali (în acest moment) nu vor putea cumpăra ETN-uri dacă vor fi listate. Însă posibila listare a ETN-urilor cripto pe Bursa de Valori din Londra aduce Marea Britanie mai aproape de alte ţări dezvoltate care oferă deja o varietate de produse cripto tranzacţionate la bursă.

Tidal şi Hashdex anunţă tranzacţionarea ETF-ului Bitcoin de tip spot în SUA

Tidal Investments şi Hashdex au anunţat săptămâna trecută tranzacţionarea ETF-ului lor bitcoin de tip spot, denumit Hashdex Bitcoin ETF. Iniţial, ETF-ul ar fi trebuit să fie lansat pe 11 ianuarie, odată cu celelalte aplicaţii.

Iniţial un ETF de contracte futures pe bitcoin (Hashdex Bitcoin Futures ETF), fondul şi-a finalizat săptămâna trecută conversia pentru a permite acum deţinerea efectivă de bitcoin. Cel puţin 95% din activele fondului vor fi acum în bitcoin reali, iar până la 5% va fi investit în contracte futures pe bitcoin CME, în numerar sau în echivalente de numerar.

De la lansarea lor, la 11 ianuarie, ETF-urile bitcoin de tip spot au înregistrat volume semnificative de investiţii şi de tranzacţionare. Deşi ETF-ul Bitcoin Hashdex s-a lansat mai târziu, ar putea lua o parte din cota de piaţă a altora dacă structura comisioanelor se dovedeşte a fi competitivă.

Tether (USDT) este acum activ pe platforma Celo

USDT este acum disponibil pe plaforma Celo, conform anunţului anterior din martie. "Această extindere subliniază misiunea comună a ambelor companii de a extinde avantajele tehnologiilor bazate pe blockchain la consumatorii obişnuiţi din întreaga lume", se mai arată în anunţ.

USDT este considerat cel mai mare (după capitalizarea de piaţă) şi cel mai lichid stablecoin din industria cripto.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. cica "Scaderi puternice"....

    1370 btc "vandute/trasformate in lichiditate cash usd"... din cate milioane btc detineri? 

    si 1370 X 69.000 mii media de exit = 94,530,000 mil dolari... un fleac... 

    halal "panica" halal "scadere".... 

    s c c r e t

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb