Simon Peters, eToro: "Pieţele cripto, revenire în forţă"

S.B.
Bănci-Asigurări / 20 martie 2023

Simon Peters, eToro: "Pieţele cripto, revenire în forţă"

Pieţele cripto au avut o evoluţie remarcabilă săptămâna trecută, bitcoin înregistrând cea mai bună performanţă de la începutul anului 2021. Dar, având în vedere incertitudinea care continuă să afecteze pieţele de capital în general, este încă prea devreme pentru a spune că am ieşit din impas.

Bitcoin a început săptămâna în jurul valorii de 22.000 de dolari, dar a înregistrat câştiguri semnificative pe fondul datelor privind inflaţia din SUA publicate marţi, recâştigând teren şi depăşind 25.000 de dolari pentru prima dată din vara anului trecut. Valoarea bitcoin a fost probabil stimulată şi de lichidarea poziţiilor scurte pe contracte futures, ceea ce a sporit presiunea de cumpărare, criptoactivul crescând vineri la peste 27.000 de dolari, unde continuă să se tranzacţioneze în această dimineaţă.

Ethereum i-a urmat exemplul, atingând marţi un maxim al ultimelor şase luni de peste 1.700 de dolari pe platforma eToro şi un vârf de peste 1.800 de dolari în weekend. În momentul redactării acestui articol, se tranzacţionează încă în jurul valorii de 1.700 de dolari.

Ecourile crizei financiare mondiale generează discuţii despre revenirea bitcoin

În timp ce amploarea şi implicaţiile exacte ale actualei crize bancare din SUA rămân de văzut, ecourile inevitabile ale crizei din 2008 i-au făcut pe mulţi să anticipeze o schimbare de situaţie pentru investitorii în criptoactive şi o revigorare a utilizării bitcoin în special.

Michael J. Casey, de la CoinDesk, s-a numărat printre comentatorii care ne-au reamintit săptămâna trecută că Bitcoin este un copil al crizei financiare globale, blockchain-ul său apărând din ruinele de pe Wall Street ca o alternativă la sistemul financiar centralizat, ale cărui mecanisme de verificare şi compensare s-au dovedit a fi deficitare.

Cu toate că toţi ochii sunt aţintiţi asupra deciziei de miercuri a Fed privind rata dobânzii, este clar deocamdată că performanţa Bitcoin într-un mediu cu dobânzi ridicate rămâne puternic legată de politica băncii centrale.

Cu toate acestea, după mai multe luni de activitate scăzută pe piaţa cripto, evenimentele de săptămâna trecută vor fi convins deja mulţi investitori noi şi existenţi că principiile filozofiei Bitcoin - şi ale DeFi în general - rămân la fel de relevante şi astăzi ca întotdeauna.

Schimbarea distribuţiei ofertei de ETH arată că "rechinii" se apropie de "balene"

O altă evoluţie notabilă de săptămâna trecută a fost reprezentată de datele furnizate de firma de analiză Santiment, care a arătat că distribuţia activelor între marii investitori în ETH s-a schimbat semnificativ în ultimele douăsprezece luni.

Puteţi citi mai multe despre constatările lor aici, dar concluzia este că aşa-numiţii "rechini" (care deţin între 10 şi 10.000 de monede) au înregistrat o creştere netă a activelor în ultimul an, în timp ce "balenele" (care deţin între 10.000 şi 10.000.000 de monede) au înregistrat o scădere netă - o "vânzare" netă.

Balenele deţin încă aproximativ 51% din oferta totală de ETH, astfel încât balanţa de influenţă asupra preţurilor de pe piaţă nu s-a inversat încă, dar diferenţa este suficient de mică pentru a justifica o anumită atenţie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6879
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3062
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9723
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.4124

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb