Simon Peters, eToro: Redresarea pieţelor crypto continuă

Bănci-Asigurări / 13 august

Simon Peters, eToro: Redresarea pieţelor crypto continuă

Pieţele crypto şi-au extins revenirea după scăderea de lunea trecută, cu 350 de miliarde de dolari adăugaţi la capitalizarea totală, care a depăşit 2 trilioane de dolari, spune Simon Peters, analist eToro.

Potrivit sursei citate, bitcoin şi-a revenit cu 20% de la minimele de lunea trecută, preţul depăşind din nou 60.000 de dolari. În plus, după ce luni şi marţi săptămâna trecută s-au înregistrat ieşiri în valoare totală de 317 milioane de dolari, ETF-urile bitcoin de tip spot au revenit la intrări, înregistrând un plus de 177,8 milioane de dolari în restul săptămânii, un alt indiciu că investitorii "cumpără scăderea".

Cele mai importante altcoins şi-au revenit, de asemenea, în mod convingător. Ethereum a crescut cu 26% săptămâna trecută, iar solana cu 30%, tranzacţionându-se în prezent la 2.640 dolari şi, respectiv, 145 dolari.

Avem acum o săptămână aglomerată pentru macroeconomie, cu datele privind inflaţia din SUA, vânzările cu amănuntul şi aplicaţiile săptămânale pentru ajutorul de şomaj, toate fiind raportate în această săptămână, ceea ce ar putea stimula preţurile crypto în continuare sau ar putea provoca o stagnare a redresării actuale.

Săptămâna aceasta, accentul se va pune pe cele mai recente cifre privind inflaţia PPI şi CPI din SUA, care vor fi publicate marţi şi, respectiv, miercuri.

Cifrele care deviază semnificativ de la previziuni ar putea modifica traiectoria de reducere a ratei dobânzii a Rezervei Federale pentru restul acestui an şi pentru anul viitor. Orice valoare mai mică decât cea prognozată ar putea determina o creştere a preţurilor crypto, în timp ce orice valoare mai mare decât cea prognozată ar putea determina o scădere a lor, deoarece piaţa ar putea anticipa menţinerea ratelor dobânzilor la un nivel mai ridicat pentru mai mult timp.

Potrivit instrumentului CME FedWatch, pieţele se aşteaptă în prezent la trei reduceri ale ratei dobânzii de către Fed în acest an, prima fiind o reducere de 0,50% în septembrie, urmată de două reduceri de 0,25% în noiembrie şi, respectiv, decembrie.

Brazilia aprobă primul ETF spot de solana din lume

Comisia bursieră şi de valori mobiliare din Brazilia a aprobat primul fond tranzacţionat la bursă de tip spot pentru solana din lume, emis de administratorul brazilian de active QR Asset.

Conform bazei de date a MCV, ETF-ul se află în prezent într-un stadiu pre-operaţional şi se aşteaptă să înceapă tranzacţionarea după ce va primi aprobarea bursei braziliene B3.

Cu această aprobare, Brazilia devine prima ţară care ar putea avea un ETF de tip spot pentru solana tranzacţionabil, devansând ţări precum Canada şi SUA, unde firme precum 3iQ, VanEck şi 21Shares au depus dosare pentru ETF-uri solana de tip spot la autorităţile lor de reglementare respective la începutul acestui an, dar care nu au primit încă aprobarea.

Ripple stablecoin acum în faza de testare

Ripple a anunţat săptămâna trecută că stablecoin-ul său RLUSD este acum într-o fază de testare private-beta pe XRP Ledger şi mainnet Ethereum.

RLUSD va fi evaluată la 1:1 în raport cu dolarul american şi va fi susţinută 100% de depozite în dolari americani, titluri de trezorerie pe termen scurt ale guvernului SUA şi alte echivalente de numerar. Aceste active de rezervă vor fi auditate de o firmă de contabilitate terţă, iar Ripple va publica atestări lunare.

Potrivit anunţului, Ripple se aşteaptă ca piaţa stablecoin să crească la peste 2,8 trilioane de dolari până în 2028.

Grayscale lansează noi trusturi de investiţii în crypto

Firma americană de management de active Grayscale a anunţat săptămâna trecută crearea şi lansarea a două noi trusturi de investiţii în crypto, Grayscale Bittensor Trust şi Grayscale Sui Trust, care oferă investitorilor expunere la TAO (jetonul care stă la baza protocolului Bittensor) şi, respectiv, SUI.

Cele două noi trusturi duc lista Grayscale de produse de investiţii în crypto, cu excepţia ETF-urilor de tip spot, la 20.

În acest moment, noile trusturi sunt deschise doar investitorilor acreditaţi individuali şi instituţionali eligibili.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb