SIMONIS: "Punctul de vedere al Senatului pe conflictul privind moţiunea de cenzură a fost asumat de Bp al Camerei"

J.P.
Politică / 14 septembrie 2021

"Punctul de vedere al Senatului pe conflictul privind moţiunea de cenzură a fost asumat de Bp al Camerei"

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor şi-a asumat, marţi, punctul de vedere emis de Senat cu privire la conflictul juridic dintre Parlament şi Guvern pe tema moţiunii de cenzură depuse de USR PLUS şi AUR, conform Agerpres.

Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a declarat că a fost o singură propunere în acest sens şi anume ca Biroul permanent al Camerei să îşi asume punctul de vedere adoptat de Bp al Senatului pe tema conflictului juridic.

"Astăzi am avut punctul de vedere al Biroului permanent al Senatului, care a fost asumat de Biroul permanent la Camerei. Practic, avem un punct de vedre al celor două Birouri permanente. (...) Acel punct de vedere a fost supus votului şi a trecut. (...) Am avut o singură propunere de argument sau de poziţie a Biroului permanent, nu au fost două. A fost singura poziţie a Camerei Deputaţilor propusă în Biroul permanent de către cel care exercită atribuţiile preşedintelui Camerei Deputaţilor. Pe de altă parte, Curtea Constituţională cere punctul de vedere al Parlamentului. (...) Conflictul este între Parlament şi Guvern, nu între Orban şi Cîţu, există şi ăla dar nu pe speţa asta. Preşedintele acestei instituţii (Camerei Deputaţilor - n.r.) a fost Florin Roman care a făcut o propunere. (...) Aveam de ales între a răspunde Curţii Constituţionale sau nu", a precizat Simonis, la finalul şedinţei de Bp al Camerei Deputaţilor.

Întrebat cum comentează faptul că PSD votează în ultimele două săptămâni la fel ca PNL şi UDMR, Simonis a răspuns: "Nu este adevărat. În fiecare săptămână la Bp votăm şi cu USR şi cu PNL, şi AUR cu USR, şi AUR cu PNL, şi aşa mai departe. Fiecare vot în parte este exprimat în funcţie de care este părerea noastră pe acel moment".

Conform punctului de vedere emis de Comisia de constituţionalitate, Biroul permanent al Senatului susţine că moţiunea de cenzură cu titlul 'Demiterea Guvernului Cîţu, singura şansă a României de a trăi!' a fost iniţiată şi depusă cu nerespectarea dispoziţiilor constituţionale ale art. 113 alin. (2) din Constituţia României şi, în consecinţă, solicită CCR să constate existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Guvern şi să admită sesizarea formulată de prim-ministrul României.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb