Simtel - profit net de 6,5 milioane lei, în prima jumătate a anului

F.D.
Piaţa de Capital / 7 septembrie 2023

Iulian Nedea, cofondator şi Preşedintele Consiliului de Administraţie al Simtel Team

Iulian Nedea, cofondator şi Preşedintele Consiliului de Administraţie al Simtel Team

Simtel Team, companie românească de inginerie şi tehnologie listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, raportează, la nivel consolidat, o cifră de afaceri de 122,5 milioane de lei în primul semestru din 2023, o creştere cu 226% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi un profit net de 6,5 milioane de lei, o apreciere cu 119% comparativ cu primul semestru din 2022, arată un comunicat de presă al companiei.

Potrivit sursei citate, rezultatele financiare la nivel consolidat includ performanţele înregistrate de Simtel Team, Simtel Solar, entitatea din Republica Moldova în care Simtel deţine întreaga participaţie, precum şi ANT Power Energy şi Agora Robotics, companii în cadrul cărora Simtel Team deţine o participaţie de 51%.

"În primele şase luni din 2023 am continuat să ne dezvoltăm într-un ritm accelerat, datorită creşterii substanţiale a numărului de proiecte fotovoltaice în care suntem implicaţi, precum şi a investiţiilor pe care le-am efectuat în ultimii trei ani în creşterea afacerii şi care încep deja să aducă rezultate. Totodată, performanţa financiară înregistrată pentru această perioadă a anului este în concordanţă cu aşteptările noastre şi, prin urmare, suntem încrezători că vom atinge ţintele bugetate pentru anul acesta la nivel consolidat - venituri de 297,1 milioane de lei şi un profit net de 25,6 milioane de lei. Este important de menţionat că la nivelul afacerii noastre, ultima parte a anului este cea în care se închid cele mai multe proiecte. Mulţumesc colegilor pentru aceste performanţe, a căror dedicare, expertiză şi pasiune pentru domeniul energiei regenerabile se transpune în construirea de proiecte verzi la un nivel de calitate la cele mai înalte standarde, probabil nemaiîntâlnit în Europa", a declarat Mihai Tudor, CEO şi membru executiv al Consiliului de Administraţie al Simtel Team.

La nivel individual, cifra de afaceri a Simtel s-a ridicat la 119,1 milioane de lei în primele şase luni din 2023, o creştere cu 236% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, iar profitul net a fost de 5,9 milioane de lei, o majorare cu 241% faţă de primul semestru din 2022.

În primul semestru din 2023, divizia de energie regenerabilă a companiei a contribuit cu 89% la cifra de afaceri la nivel individual, generând venituri de aproximativ 106 milioane de lei, comparativ cu 29,7 milioane de lei generate în primul semestru din 2022. Telecomunicaţiile au contribuit cu 8% la cifra de afaceri, şi au generat venituri de aproximativ 9,5 milioane de lei în primul semestru din 2023, faţă de 5 milioane de lei în aceeaşi perioadă a anului trecut. Ponderea celorlalte linii de business a reprezentat 3% din cifra de afaceri, la nivel individual, arată sursa citată.

"Operarea propriilor parcuri solare de către Simtel are o importanţă însemnată în ceea ce priveşte profilul de risc al companiei, stabilitatea financiară pe termen lung şi totodată impactul semnificativ pe care îl va avea profitul operaţional generat de parcurile fotovoltaice în situaţiile consolidate ale companiei. Motivele principale pentru care considerăm operarea propriilor parcuri un pas important în dezvoltarea pe termen mediu şi lung a companiei ţin de diversificarea fluxurilor de venituri, un flux de numerar stabil, valorificarea expertizei companiei în finanţarea acestor parcuri şi un randament al investiţiei atractiv. Toate aceste elemente pot contribui în viitor la un model de afaceri mai robust şi o situaţie financiară mai solidă a companiei noastre", a declarat Iulian Nedea, cofondator şi Preşedintele Consiliului de Administraţie al Simtel Team.

La finalul lunii august a acestui an, Simtel a anunţat finalizarea primei faze a parcului fotovoltaic de la Pleşoiu, judeţul Olt şi implicit lansarea oficială a unei noi linii de business a Simtel Team, respectiv producţia de energie electrică regenerabilă. Obiectivul companiei la nivelul acestei noi linii de business este de a produce şi vinde energia electrică produsă prin intermediul unor contracte directe cu beneficiarii săi, precum contracte de tip PPA (contracte bilaterale negociate) sau prin OPCOM (Operatorul Pieţei de Energie Electrică şi Gaze Naturale din România), se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Super marja a profitului net la 6 luni...5%

    1. Daca vrei marja de 57 cumpara apa

      vorbesti fara sa cunosti compania, in ultimul trimestru se face profitul la simtel

      Astra vroiam sa intreb - unde au postat un bvc si care au fost in trecut trimestrele de profit.

      pai parca era vorba ca incepand cu anul in curs se uniformizeaza profitul pe toate trimestrele

    iffistii acu fun an o recenzie a sopului, iar ia manajmantu caimacu si agdzionarii raman cu buza unflata, pai din marja aia de cinci la suta in continua scadere ce sa mai ramaie? nu mai zic de supraevaluarea cotatiei..da noroc ca nu ma antereseaza ca nu s agdzionar la ei. singurii care a facut bani din asa ceva au fost ppistii, care au vandut de mult

    Simtel e companie de crestere, nu de dividend.

    Rusine, rusine.

    SMTL = doar o alta unitate militara sub acoperire. 

    Oare vom avea ocazia in viata asta sa vedem si o firma de civili identica?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb