Simtel Team (BVB: SMTL), companie românească de inginerie şi tehnologie listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, anunţă realizarea unei investiţii în start-up-ul Custom Soft Solutions (CSS), împreună cu ANT Power, o companie în care Simtel deţine 51% din acţiuni. CSS dezvoltă o platformă Virtual Power Plant (VPP) de monitorizare şi control a sistemelor de consum şi producţie de energie, conform unui comunicat remis redacţiei. În urma investiţiei, Simtel deţine 29% din start-up, iar ANT Power 20%, în timp ce restul de 51% este deţinut de fondatorii acestuia, Ionuţ-Ovidiu Dincă, Adrian-Gabriel Vintilă şi Constantin-Corvin Ochian.
"Activitatea noastră înseamnă mai mult decât operaţionalizarea unor surse de energie regenerabilă. Încă de când am pornit această divizie, obiectivul pe termen lung a fost să furnizăm clienţilor noştri un pachet integrat de servicii în direcţia eficienţei energetice. Prin această investiţie, completăm pachetul respectiv cu ultima piesă de care aveam nevoie, măsurarea şi monitorizarea consumului şi producţiei de energie. Prin urmare, în prezent, Simtel deţine capacităţile necesare să gestioneze întregul ecosistem de energie al unui client - construim şi instalăm centrale electrice fotovoltaice, la care adăugam servicii conexe specifice. Astfel, ulterior punerii în funcţiune a acestora, asigurăm mentenanţa, prognoza şi trading-ul producţiei de energie, prin ANT Power, şi monitorizarea, optimizarea şi controlul de la distanţă a consumului de energie, prin CSS. Prin acest model, oferim clienţilor o soluţie completă, un ecosistem ce transformă modelul clasic de gestionare a energiei într-un sistem inteligent, ce optimizează consumul şi producţia, aducând importante beneficii financiare clienţilor, fiind alături de aceştia în tot ce înseamnă procesul de independenţă energetică pe termen lung", a declarat Iulian Nedea, cofondator şi CEO al Simtel Team.
Potrivit sursei citate, în cadrul platformei dezvoltate de CSS împreună cu Simtel şi ANT Power, clienţii au acces la date multiple în timp real privind activitatea lor energetică, precum rapoarte detaliate, date istorice, alerte şi posibilitatea de a controla de la distanţă sistemele de producţie şi consum folosind funcţii de inteligenţă artificială.
Pe lângă investiţia în cadrul acestui start-up, Simtel mai deţine participaţii majoritare, de 51%, în alte două companii. Prima dintre ele este ANT Power, o companie ce furnizează servicii de prognoză pentru centralele electrice fotovoltaice, prin intermediul unei platforme software dezvoltate intern, aceasta fiind una dintre cele mai performante din piaţă, cu o rată de predicţie a energiei produse a doua zi foarte apropiată de cea reală. Cea de-a doua companie este Agora Robotics, singura companie românească de cercetare-dezvoltare şi producţie de roboţi autonomi, care dezvoltă un ecosistem de soluţii modulare complementare de automatizare a proceselor logistice şi de facility management. Până la finalul acestui an, Agora Robotics va lansa un robot autonom de curăţenie industrială.
În 2022, Simtel Team a înregistrat la nivel individual o cifră de afaceri de 137 de milioane de lei, o creştere de 134% faţă de anul 2021, şi un profit net de 12 milioane de lei, o apreciere cu 96% comparativ cu 2021. Divizia de energie verde a avut cea mai mare contribuţie la cifra de afaceri, de 77%, telecomunicaţiile au reprezentat 21%, în timp ce alte linii de business au contribuit cu 2%. Compania este listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti din data de 1 iulie 2021, având, în prezent, o capitalizare de piaţă de 216 de milioane de lei, se menţionează în comunicat.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 06.03.2023, 15:09)
"listata pe piata Aeroooooo" no more
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 06.03.2023, 15:47)
De cand (...) de iulian nedea si-a aprobat acordarea mandatului de administrator unic al SMTL......pt o per 4ani in care aceasi (...) ,si a stabilit o remuneratie de 35ooo lei Brut pe luna............nu ma mai intereseaza acest emitent.....pai tu furi de la tine din buzunare mai nedelea prepeleac? La actionari cand mai oferi rezultate in linie cu asteptarile si promisiunile?
1.2. A raportat peste BVC (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 06.03.2023, 15:55)
Inteleg ca aici se aduna multe frustari si informatii incorecte dar totusi SMTL a raportat peste bugetul aprobat. Mai incet cu aruncatul de pietre ca le cam gresiti. Oricat va laudati intre voi ca informati corect, adevarul e complet diferit.
1.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 06.03.2023, 16:01)
SMTL si-a atins limita de crestere. BNET si CHRD acum incep sa creasca cu adevarat
1.4. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 06.03.2023, 16:20)
Pentru așa afaceri mie mi se pare un salariu decent ,nu mare :35000 lei brut!
1.5. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.4)
(mesaj trimis de anonim în data de 06.03.2023, 17:33)
doar ca nu e salariu,ca ia si din ala si inca mult
asta e indemnizatie administrator unic
1.6. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.5)
(mesaj trimis de anonim în data de 07.03.2023, 00:01)
35.000 e cam mult dacă mai are și salariu
Asta e motivul pt care firmele , după ce se listează pe aero , nu mai fac profitul antelistare
1.7. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.6)
(mesaj trimis de anonim în data de 07.03.2023, 01:50)
Nu e mult deloc!
Daca s-ar angaja CEO la o multinationala s-ar scalda in bani. Cu salariul de CEO si indemnizatia de administrator la Simtel traieste decent. Dar are satisfactia sa schimbe viitorul Romaniei.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 06.03.2023, 17:05)
Trece pe BVB si incepe corectia,ca la SAFE.Pe Aero merge s-o tii sus cu cateva tranzactii.216 milioane capitalizare dar tranzactii cateva mii de euro in zilele bune!Nu se fac tranzactii pentru ca s=a epuizat bazinul celor cu asteptari nerealiste upupup forever.A inceput vantul schimbarii pe burse,se trece pe actiunle de tip Value.
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 06.03.2023, 23:20)
ce-i aia actiune de tip value? alta gogoasa a "specialistilor" dupa aia cu growth?
2.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 07.03.2023, 01:44)
Adica "blue chip". Dar astea sint pentru bosorogi, traditionalisti, fricosi.
Pentru avangardisti si vizionari exista si piata cripto. Dog Coin e un exemplu stralucit(or).
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 07.03.2023, 09:50)
Cui credeti ca i se potriveste SMTL ca si actiune in portofoliu?