Simtel Team raportează o cifră de afaceri de 65,6 milioane de lei, în primul trimestru din 2023

S.B.
Piaţa de Capital / 22 mai 2023

Simtel Team raportează o cifră de afaceri de 65,6 milioane de lei, în primul trimestru din 2023

Simtel Team raportează, la nivel consolidat, o cifră de afaceri de 65,6 milioane de lei în primele trei luni din 2023, o creştere cu 579% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, şi un profit net de 2,9 milioane de lei, o apreciere cu 896%.

Rezultatele financiare la nivel consolidat includ performanţele înregistrate de Simtel Team, Simtel Solar, entitatea din Republica Moldova în care Simtel deţine întreaga participaţie, precum şi ANT Power Energy şi Agora Robotics, companii în cadrul cărora Simtel Team deţine o participaţie de 51%.

"Rezultatele financiare şi operaţionale semnificative înregistrate la nivelul primului trimestru din 2023 au la bază creşterea substanţială a numărului de proiecte implementate pe parcursul anului 2022, aspect care a condus la închiderea unui număr important dintre aceste proiecte în primul trimestru al acestui an. De asemenea, în această perioadă am construit aproximativ 18 MWp şi am atras nouă clienţi noi. Solicitările pentru soluţiile de energie regenerabilă furnizate de Simtel continuă să fie la un nivel ridicat şi anul acesta, în prezent derulând proiecte inclusiv în afara României, în ţări precum Cehia şi Austria. În plus, suntem implicaţi într-o serie de licitaţii alături de mai multe companii din străinătate. Performanţele pozitive ale companiei reprezintă rezultatul investiţiilor realizate în ultimii trei ani, care ne-au adus în poziţia în care gestionăm întregul ecosistem de energie al unui client. În prezent, Simtel acoperă toate nevoile unui client în ceea ce înseamnă energie regenerabilă şi eficienţă energetică, de la construirea de centrale electrice fotovoltaice, asigurarea mentenanţei şi prognoză, până la monitorizarea, optimizarea şi controlul de la distanţă a consumului de energie", a declarat Iulian Nedea, cofondator, Preşedintele Consiliului de Administraţie şi CEO al Simtel Team.

La nivel individual, cifra de afaceri s-a ridicat la 62,6 milioane de lei în primele trei luni din 2023, o creştere cu 608% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, şi un profit net de 2,4 milioane de lei, o majorare cu 1.444% faţă de primul trimestru din 2022.

Performanţa din primul trimestru din 2023 a fost determinată de aportul excelent şi continuu al liniei de business de energie regenerabilă, care a contribuit cu aproximativ 55,7 milioane de lei la cifra de afaceri la nivel individual, comparativ cu 7,9 milioane de lei generate în primul trimestru al anului trecut. Telecomunicaţiile au contribuit cu 7% la cifra de afaceri totală la nivel individual, şi au generat venituri de aproximativ 4,4 milioane de lei în primul trimestru din 2023, faţă de 88 de mii de lei în aceeaşi perioadă a anului trecut. Creşterea se datorează unui grafic diferit de închidere a proiectelor finalizate comparativ cu perioadele anterioare de raportare. Ponderea celorlalte linii de business a reprezentat 4% din cifra de afaceri totală, la nivel individual.

În 2023, Simtel vizează, la nivel consolidat, o cifră de afaceri de 296,1 milioane de lei, EBITDA de 31,5 milioane de lei şi un profit net de 25,6 milioane de lei. Bugetul de venituri şi cheltuieli a fost aprobat de către acţionarii Simtel în Adunarea Generală Ordinară anuală a Acţionarilor, care a avut loc în data de 25 aprilie 2023. De asemenea, compania estimează că anul acesta va pune în funcţiune centrale electrice fotovoltaice cu o putere instalată de aproximativ 80 MWp, comparativ cu 45 MWp instalaţi în 2022. În plus, conducerea are în vedere creşterea numărului de proiecte şi în Republica Moldova, prin intermediul companiei locale, Simtel Solar.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Oamenii fac o mini HIDROELECTRICA

    1. Da, dar profitul e nesemnificativ iar ROE încă e negativ.

      o fi,dar faptul ca la T1 Veniturile sunt jumate din cat aveau pe tot anul 2022.........inseamna ceva,si daca iei in considerare ca T1 e cel mai slab trimestru din an pt SMTL.....ar trebuii sa nu ne grabim sa vindem

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb