Simtel Team raportează o cifră de afaceri de peste 212 milioane lei, în primele nouă luni ale anului

F.D.
Piaţa de Capital / 20 noiembrie 2023

Mihai Tudor, CEO şi membru executiv al Consiliului de Administraţie al Simtel Team

Mihai Tudor, CEO şi membru executiv al Consiliului de Administraţie al Simtel Team

Simtel Team, afacere românească de inginerie şi tehnologie listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti şi lider naţional în domeniul energiei regenerabile, raportează, la nivel consolidat, o cifră de afaceri de 212,8 milioane de lei în primele nouă luni din 2023, o creştere cu 212% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, şi un profit net de 16,3 milioane de lei, o apreciere cu 371% comparativ cu primele nouă luni din 2022. Rezultatele financiare la nivel consolidat includ performanţele înregistrate de Simtel Team, Simtel Solar, entitatea din Republica Moldova în care Simtel deţine întreaga participaţie, precum şi ANT Power Energy şi Agora Robotics, companii în cadrul cărora Simtel Team deţine o participaţie de 51%, conform unui comunicat de presă al companiei.

"Performanţa financiară înregistrată în primele nouă luni ale anului evidenţiază angajamentul nostru în ceea ce priveşte dezvoltarea operaţională a companiei. Echipele noastre gestionează un portofoliu impresionant de proiecte în domeniul energiei regenerabile, iar contribuţia adusă de acestea depăşeşte graniţele, prin îmbunătăţirea eficienţei energetice a companiilor locale şi internaţionale. Având în vedere ritmul susţinut de lucru din acest ultim trimestru al anului şi proiectele de investiţii pe care le derulăm, suntem optimişti în ceea ce priveşte atingerea obiectivelor stabilite la începutul anului, atât la nivel de rezultate financiare, cât şi operaţionale", a declarat Mihai Tudor, CEO şi membru executiv al Consiliului de Administraţie al Simtel Team.

La nivel individual, cifra de afaceri a Simtel s-a ridicat la 208,9 milioane de lei în primele nouă luni ale anului, o creştere cu 214% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, iar profitul net a fost de 15,4 milioane de lei, o majorare cu 467% faţă de primele nouă luni din 2022.

În primele nouă luni din 2023, divizia de energie regenerabilă a companiei a contribuit cu 91% la cifra de afaceri la nivel individual, generând venituri de aproximativ 189,8 milioane de lei, comparativ cu 55,8 milioane de lei generate în primele nouă luni din 2022. Telecomunicaţiile au contribuit cu 7% la cifra de afaceri, şi au generat venituri de 14,6 milioane de lei în primele nouă luni ale anului, faţă de 10 milioane de lei în aceeaşi perioadă a anului trecut. Ponderea celorlalte linii de business a reprezentat 2% din cifra de afaceri, la nivel individual, acestea generând venituri de 4,2 milioane de lei în perioada analizată comparativ cu 0,7 milioane de lei generate în primele nouă luni din 2022.

În ceea ce priveşte dezvoltarea Simtel, luna aceasta, compania a finalizat o investiţie strategică de peste 6 milioane de lei într-un nou spaţiu logistic, în Băicoi, judeţul Prahova, care devine un hub de aprovizionare pentru toate activităţile derulate de grup. Această investiţie a fost una necesară în vederea eficientizării activităţii companiei. Prin intermediul acestei noi facilităţi, compania va diminua timpii de transport şi distanţele de livrare cu cel puţin 15% comparativ cu situaţia din prezent şi, de asemenea, va optimiza durata de stocare a echipamentelor.

"Într-o lume în continuă schimbare, menţinerea unui echilibru între aspiraţii şi realitatea financiară este un aspect esenţial pentru noi. În cadrul Simtel, gestionăm cu prudenţă resursele noastre, atât financiare, cât şi operaţionale, astfel încât să dezvoltăm o afacere sănătoasă din toate punctele de vedere. Performanţele financiare din ultimii ani demonstrează acest lucru şi reprezintă un indicator clar al potenţialului nostru de creştere consistentă. Totodată, prin investiţiile strategice pe care le derulăm, precum Agora Robotics şi CSS, în care inovaţia reprezintă o componentă esenţială, privim cu încredere şi determinare spre viitor", a declarat Iulian Nedea, cofondator şi Preşedintele Consiliului de Administraţie al Simtel Team.

Simtel Team este listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti din iulie 2021. În prezent, compania are o capitalizare de piaţă de aproximativ 319 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 25 )

  1. As fi curios sa citesc comentarii ale utilizatorului Warren Buffet in legatura cu diferenta intre P&L care arata foarte bine si cashflow care nu-mi pare deloc in acord.

    1. Rezultat net consolidat 16.3 mln.

      FCF (14,5) mln. 

      Interesant cu cat se imprumuta, o fi 10% in Euro? 

      teribil FCF

      nu scriu cat e dobanda 

      cert e ca de la anul scade dezvoltarea de fotovoltaice, on special 'pe acoperis' la persoane juridice-au vazut ca nu e prea rentabil la cum scade pretul curentului, se vede si in schema de personal a lor nu se pregatesc de alte explozii de contracte 

      De la EPC vor trece pe detinere si operare parcuri PV=cea mai riscanta chestie cand e plin boom 

      aici le trebuie enorm de multi bani ceea ce inseamna Equity increase ca sa-i poata imprumuta bancile 

      adica le trebuie majorare foarte mare de capital sau obligatiuni-la piata monetara de azi, profilul lor financiar rezulta o dobanda considerabila pe la estimarea aia de 10% 

      asadar viitorul presupune nevoie enorma de capital care o sa coste mult, ca pe toata lumea, pentru a transforma compania intr-un fond de investitii proprietar de PV

      precedentul boom din regenerabile acum 10-12 ani nu s-a incheiat bine, asta arata si mai rau ca are amploare mult mai mare 

    gasesc astia montatori? caut sho de ani dezile da mi-am luat numa tepe, asa e in astea unde iti trb multi meseriasi....sau poate nu gasesc....nu stiu....

    1. Daca vorbesti si faci afaceri asa cum scrii, este explicabil.

    SNP sau SMTL in ce preferati sa investiti?

    1. De ce sa alegi? :-P

      SNP ai garantat un venit anual, ce crește prea brusc va exploda.

      Depinde, daca iei acum cu 0.55 si la anul creste cu numai 5% dividendul si nu da si dividend special, s-ar putea sa nu iti placa.

      Si de ce ai fi nemultumit de 7-7.5% dividend? In ani ‚de pauza’ in care si face investitii uriase in Neptune Deep.

      clar SNP.

      SMTL are PER de 28! Tre sa fii nebun sa cumperi acum ha ha

      Ce PER avea SMTL in 21.11.2022?

      Daca te lovea boala lui Calache(argotic) si ''butonai'' un ordin de cumparare pe SMTL la 24 lei pe ce crestere ai fi stat azi 21.11.2023? 

      Cati ani ai fi stat in ''poala'' SNP sa ai o asemenea crestere?

      La bursa e nevoie de boala...uneori. 

      SNP a scazut anul trecut pana la 0.39.

      Daca ai fi luat la 0.39 (azi cand ma uit SNP este 0.553), cu 2 dividend platite 0.045+0.0375.  

      Nu sunt foarte departe. 

    Absolut fabulos pt SMTL.

    Oare asa vor arata si urmatorii? 

    1. Exclus! Au tot spus direct sau voalat ca trec pe focus parcuri Foto proprii. Vezi tabel Raport cu multiple parcuri de 7 sau 50 Mw ale lor. Deci de acum investitii masive si recuperare lenta a investitiei.

      Adica gugustiucii care au cumparat actiunile la peste 25 de lei ori si le vand la unii naivi si lacomi, ori asteapta mult si bine recuperarea investitiei.

      ,,Gugustiucii" au un randament de 30-40% pe actiuni. Cred ca le convine!

      free float mic,tot asa aveau pe hartie si la SAFE,scade vertiginos cand se gasesc cativa sa vanda,deocamdata asteapta pomul laudat aka Transferul pe principala unde emitentul se ofileste invariabil

      dar de ce nu 70-80%,in cazul meu ....#SMTL din 07.2021

      Felicitări coordonatorilor și întregii echipe implicate

      ???? 

      sa dai lovitura este? neaparat sa iti zica cineva exact viitorul, ca si cum ti-ar zice la pariuri cine bate diseara, nu inteleg ce cauti aici

    decizie exuberanta irationala-Hold SMTL

    decizie optimism ridicat - Sell SMTL si reintrare dupa anuntare BVC 2024 if high growth rate

    decizie optimist informat-keep distance pana apar asumari ale unui Dividend bun-proiectie multianuala, macar o asumare credibila gen Din 2025 dam cam asa... niciodata nu crede mai mult de cativa ani companii fara istoric pentru - Noi vrem sa investim si sa crestem de aia nu dam mai nimic actionarului.... 99% se termina prost, pentru 1% succes riscul nu merita 

    Bine ca le-a zis cineva :D si au dat erata foarte prompt.Nu ca la BNET care nu a dat nici acum,tolerata de ASF si BVB(spor la alegeri,e foarte important cine primeste sinecura si sta de pomana 4 ani,dovada Raportul Trimestrul 3 BNET cu tabele pline de greseli dar tolerate la BVB unde toti candidatii,la fiecare 4 ani,ne promit cum vor impune transparenta!).

    Treaba cu Agora Robots srl era gogonata rau,astia aveau venituri zeci de mii de lei si deodata 10 milioane in primul raport. 

    dati seama ce rad aia de au luat la PP cu 13 lei de voi acuma?

    Comentarii Bursa a ajuns singurul loc unde se gasesc cititori atenti de materiale oficiale ale companiilor listate.Si pareri argumentate despre viitorul firmelor,despre cum e piata in care activeaza,economia tarii,consumul,investitiile,cu m impacteaza toate astea.Normal ca se pot dovedi si eronate ca nimeni nu stie exact viitorul,dar bursa despre asta este,despre a incerca sa-l surprinzi cat mai exact.Au nisa lor si cei care incearca predictii strict despre cotatie,fara relatie cu activitatea firmei.In fond conteaza si sentimentul investitorilor,nu doar ratiunea.Chiar si in nebunia cu ciupercile dupa ploaie AERO erau comentarii razlete care incercau sa separe zgomotul de fond de posibilitatile reale ale unor firme mici care fara sa prezinte ceva argumente pretindeau ca rastoarna market shareul pe felia lor.Si ma bucur sa citesc cate un prins in increngatura new internet social media care vine si arunca un'e si mult hate aici'!Asta e cel mai bun semn ca ai ce citi de substanta cand sunt si opinii care deranjeaza.Pai cum sa fie flower power pe BVB care a avut mereu credibilitate mica,unde s-au intamplat atatea nenoriciri,cu ASF care vegheaza,intr-o tara care nu straluceste la cinste in general si cu atat mai predominant in domeniul economic.Cum sa acorzi beneficiul dubiului in tara in care imbogatitul peste noapte se'preda' peste tot ca model de urmat in societate?Critica in termeni argumentati e singurul anticorp care te fereste de mari neplaceri pe BVB,asta e lectia timpului!

    Pentru toți colegii nemulțumiți de cifrele SMTL sau pesimiști în legatură cu viitorul companiei:

    Iată o bună oportunitate să lichidați SMTL. Este +3% pe ziua de azi. De aici încolo, merge doar în jos (după părerea voastră).  

    Cine a lichidat?  

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb