Sindicaliştii de la "Făgăraş" renunţă la proteste dacă AVAS acoperă salariile pe luna septembrie

Ovidiu Vrânceanu
Ziarul BURSA #Politică / 5 noiembrie 2007

Sindicaliştii de la Nitramonia Făgăraş au anulat protestele care ar fi trebuit să se desfăşoare, începând de azi, la Bucureşti, în faţa sediului PNL. Lucian Cupu, liderul Sindicatului Liber Nitramonia Rompiro, a declarat că această decizie a fost luată după ce s-a ajuns la concluzia că banii pe care Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului i-au trimis celor cinci societăţi făgărăşene ar ajunge şi pentru plata salariilor pe luna septembrie în cazul în care aceeaşi instituţie va da o derogare prin care sumele care ar fi trebuit achitate la Electrica pentru acoperirea datoriilor faţă de furnizorul de energie electrică să fie adăugate la fondul de salarii.

AVAS-ul a aprobat la mijlocul săptămânii trecute alocarea a 880.000 de lei pentru acoperirea datoriilor faţă de firmele de pază, precum şi pentru stingerea restanţelor salariale la cele cinci societăţi de pe platforma Nitramonia Făgăraş. Sindicatul ameninţa că dacă banii nu vor ajunge şi pentru plata salariilor pe luna septembrie va demara acţiunile de protest.

Potrivit liderului sindical Lucian Cupu, Euroconsult Arad, firma care a câştigat licitaţia organizată de AVAS pentru lichidarea celor cinci societăţi de pe platforma Nitramonia Făgăraş va finaliza strategia de valorificare în această săptămână, urmând să demareze acţiunile de licitare a activelor acestora.

De activele celor cinci societăţi sunt interesaţi, printre alţii, Ion Niculae şi Austin Powder, aceştia vizând Nitrofertilizer şi, respectiv, Nitroexplosives. De altfel, Niculae a mai câştigat o licitaţie pentru Nitrofertilizer în luna februarie a acestui an, dar deşi în caietul de sarcini se spunea că bunurile sunt libere de sarcini, omul de afaceri prahovean a descoperit că o parte din active erau gajate în schimbul unor datorii.

Cele cinci societăţi de pe platforma Nitramonia Făgăraş au intrat în lichidare voluntară în 17 august, când a expirat Ordonanţa 3/2007, cea care amâna de la insolvenţă o serie de societăţi comerciale, printre care se numărau şi Nitroexplosives, Nitrofertilizer, Nitroservice, Nitrotrans şi Nitrocontrol.

Aproximativ 450 din cei 569 de angajaţi ai celor cinci companii de pe platforma Nitramonia Făgăraş au primit preavizele, urmând să părăsească societăţile în jurul datei de 10 noiembrie.

Valoarea activelor imobilizate a celor cinci societăţi este de 35 milioane lei, adică 10 milioane de euro, iar valoarea datoriilor totale este de aproximativ 83,2 milioane lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb