Sindicaliştii "Hyundai Motor" ar putea intra în grevă

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 7 august 2013

"Hyundai" şi-a redus profitul la 2.400 miliarde woni (2,15 miliarde dolari) în trimestrul al doilea din 2013, de la 2.450 miliarde woni în acelaşi interval din 2012.

"Hyundai" şi-a redus profitul la 2.400 miliarde woni (2,15 miliarde dolari) în trimestrul al doilea din 2013, de la 2.450 miliarde woni în acelaşi interval din 2012.

Sindicatul "Hyundai Motor" Co. - cel mai mare producător auto din Coreea de Sud - va vota săptămâna viitoare pentru lansarea unei greve, în condiţiile în care reprezentanţii lucrătorilor nu au ajuns la un acord cu managementul în privinţa salariilor şi beneficiilor.

Potenţiala grevă poate submina perspectivele "Hyundai", companie care se confruntă cu încetinirea vânzărilor pe plan intern, în Statele Unite şi pe alte pieţe.

"Declarăm colapsul discuţiilor, deoarece există foarte mici progrese în pofida celor 18 runde de negocieri lansate în 28 mai", a afirmat Kwon Oh-il, lider de sindicat. Acesta a adăugat că membrii de sindicat de la cea mai mare bază de producţie a companiei auto vor vota în 13 august cu privire la oprirea lucrului.

În iulie şi august 2012, sindicaliştii companiei sud-coreene au organizat, pentru prima oară în ultimii patru ani, o serie de greve parţiale din cauza nemulţumirilor legate de salarii şi condiţii de muncă. Mişcarea grevistă a adus un minus de 82.088 de autoturisme în producţia "Hyundai", în valoare de 1.700 miliarde woni (1,52 miliarde dolari). Aceasta a fost cea mai costisitoare grevă din istoria companiei.

Anul acesta, sindicaliştii cer un bonus echivalent cu salariul pe opt luni, pe lângă majorarea salarială de bază. Totodată, sindicaliştii vor ca un salariat care a lucrat pentru companie mai bine de 40 de ani să primească aur în greutate de 56,25 grame şi bonusuri care echivalează cu salariul pe două luni. Angajaţii mai vor să nu li se aplice pedepse legale pentru "activităţile sindicale".

"Regretăm că sindicaliştii au părăsit discuţiile chiar înainte de rezolvarea diferendelor privind cererile lor extinse. Ne îndoim că sindicaliştii sunt sinceri în privinţa negocierilor purtate", a declarat un purtător de cuvânt al companiei, îndemnând reprezentanţii sindicali să revină la masa discuţiilor.

O grevă prelungită la "Hyundai" nu va afecta doar vânzările locale, ci şi exporturile către alte ţări.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb