Sindicatele ameninţă că dau Guvernul în judecată pentru discriminare dacă nu majorează salariul minim

N.I.
Ziarul BURSA #Politică / 6 ianuarie 2010

Sindicatele solicită Executivului să crească salariul minim pe economie la 705 lei prin adoptarea unei hotărâri de guvern şi ameninţă că, în caz contrar, vor da guvernul în judecată pentru discriminarea salariaţilor din sectorul privat faţă de cei de la stat.

"Guvernul trebuie să scoată o hotărâre într-o săptămână, maxim două, în care să tranşeze situaţia salariului minim pe economie, iar dacă guvernul rămâne la ideea unui salariu minim pe economie de 600 lei şi a unuia minim în sectorul bugetar de 705 lei nu înseamnă decât că acceptă o discriminare a salariaţilor", a declarat preşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS), Dumitru Costin, potrivit NewsIn.

Liderul BNS a precizat că aproximativ un milion de salariaţi primesc lunar un venit între 600 şi 705 lei. La rândul său, preşedintele CNSLR Frăţia, Marius Petcu, a precizat că i-a cerut ministrului Muncii să-şi asume, împreună cu Guvernul, o hotărâre de guvern prin care să "transfere în lege coeficientul de 705 lei din Legea unitară a salarizării". Marius Petcu a explicat: "CNSLR Frăţia şi celelalte confederaţii sindicale nu vor mai participa la negocieri dacă se vorbeşte în continuare despre creşterea salariului minim pe economie la 650 de lei. Dacă guvernul nu-şi asumă creşterea salariului minim la 705 lei, vom avea o discriminare a salariaţilor din România".

Şi preşedintele CNS Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a menţionat că Executivul trebuie să-şi asume majorarea salariului minim la 705 lei, "în contextul în care nu se va ajunge la un consens între sindicate şi patronate pentru creşterea acestuia". Bogdan Hossu a declarat: "Vom reîncepe o nouă rundă de negocieri cu patronatele pe problema salariului minim. Deşi raportul dintre salariul minim şi salariul mediu pe economie ar trebui să ajungă la 34%, partea sindicală a făcut un compromis pentru ca acesta să ajungă la nivelul de 705 lei, cât este prevăzut la bugetari, în 2010".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb