Sindicatele ameninţă Guvernul cu demiterea

Cătălin Deacu
Ziarul BURSA #Politică / 4 septembrie 2009

Executivul a trimis Parlamentului scrisoarea de înştiinţare privind asumarea răspunderii pe pachetul de legi de reformă

Sindicatele susţin că nu au fost consultate şi cer, de urgenţă, Guvernului să facă public conţinutul proiectelor legislative

Premierul Emil Boc a anunţat, ieri, la postul public de radio, că a semnat scrisoarea prin care Guvernul îşi asumă răspunderea pe cele trei proiecte de lege (n.r. Proiectul Legii Educaţiei Naţionale, Proiectul de Lege privind salarizarea în sectorul bugetar şi cel privind reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice) şi a precizat că acestea vor ajunge, luni, în Parlament.

Primul-ministru a precizat că Legislativul are la dispoziţie un interval de timp stabilit de Birourile Permanente ale celor două Camere pentru a depune amendamente, însă forma finală a acestora va fi stabilită tot într-o şedinţă de Guvern, când miniştrii vor accepta sau vor respinge amendamentele propuse de parlamentari.

Emil Boc a ţinut să sublinieze că discuţiile pe tema celor trei proiecte de lege au avut loc încă din luna februarie, demontând, astfel, ideea că Executivul adoptă, în grabă, cele trei proiecte importante pentru reforma statului.

Parlamentul confirmă primirea scrisorii

Potrivit unui comunicat al Camerei Deputaţilor, remis redacţiei, scrisoarea prin care Guvernul anunţă Parlamentul de intenţia de a-şi asuma răspunderea pe cele trei legi a ajuns, ieri, la Parlament. Documentul urmează să fie supus dezbaterii Birourilor Permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, pentru a fi stabilit programul de desfăşurare a procedurilor parlamentare necesare în vederea angajării răspunderii Guvernului asupra fiecărui proiect în parte.

CNS Cartel ALFA: Formă mascată de dictatură de tip comunist

Într-o scrisoare deschisă adresată primului-ministru, sindicaliştii CNS Cartel ALFA au solicitat, de urgenţă, afişarea, pe site-ul Guvernului, a conţinutului textelor tuturor celor trei proiecte de acte normative pentru care Executivul doreşte să-şi asume răspunderea precum şi o întâlnire a partenerilor sociali (sindicate şi patronate) cu membrii Guvernului, înaintea depunerii documentelor la Parlament.

În caz contrar, sindicaliştii avertizează că vor fi nevoiţi să iniţieze toate demersurile şi acţiunile necesare pentru demiterea Guvernului, întrucât ei constată "lipsa funcţionării statului de drept".

Sindicaliştii susţin că Guvernul nu i-a consultat în privinţa celor trei proiecte de lege "decisive pentru remunerarea echitabilă şi echilibrarea veniturilor salariale din sistemul bugetar, pentru viitorul educaţiei naţionale cât şi pentru independenţa şi puterea de control a unor instituţii de reglementare a relaţiilor de muncă" şi acuză Guvernul că acţionează netransparent.

"Este un mod de acţiune manipulator, o formă mascată de dictatură de tip comunist pe care majoritatea cetăţenilor au parcurs-o şi pe care nu o mai putem tolera, cu atât mai puţin astăzi, în era "României europene"!", spune liderul sindicaliştilor, Bogdan Hossu, în textul scrisorii.

Sindicaliştii acuză că noii coeficienţi de salarizare îi "reduc la tăcere" pe bugetari şi îi transformă în "marionete" în mâinile Executivului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb