Sindicatele şi acţionarii minoritari critică echipa de conducere a "General Motors"

Virginia Balcu
Ziarul BURSA #Internaţional / 9 iunie 2005

Sindicatul salariaţilor din domeniul auto (UAW), din SUA, a reacţionat cu scepticism faţă de programul de restructurare anunţat de preşedintele grupului General Motors, Rick Wagoner, la reuniunea anuală a acţionarilor companiei. Richard Shoemaker, vicepreşedinte al UAW şi lider al sindicatului General Motors, a semnalat că "una este să prezinţi, într-un discurs, obiectivele de bază pentru reducerea locurilor de muncă şi închiderea unor fabrici pînă în 2008 şi alta este realitatea, cînd intră în joc o serie de alţi factori".

Shoemaker a enumerat printre aceşti factori modificarea volumului şi a cotei de piaţă şi, de asemenea, "negocierile din 2007 dintre UAW şi GM". În 2007 este prevăzută renegocierea contractului colectiv de muncă, care "guvernează" relaţiile de muncă ale GM cu zecile de mii de angajaţi ai săi din SUA.

Shoemaker a făcut aceste precizări în urma declaraţiei de marţi a lui Wagoner, care a anunţat reducerea cu 25.000 a numărului locurilor de muncă şi închiderea a patru fabrici din SUA. General Motors are în Statele Unite 110.000 de salariaţi, care sunt membri de sindicat, iar reducerea anunţată de preşedintele grupului vizează o pătrime dintre aceştia.

Shoemaker a adăugat, într-un comunicat, că "UAW nu este convins că GM poate restrînge problemele sale actuale. Ceea ce este important este recuperarea cotei de piaţă a GM în SUA şi pentru a reuşi acest lucru trebuie realizat amestecul adecvat de autovehicule cu design şi calitate la nivel mondial".

Preşedintele GM se confruntă, de asemenea, cu "furia" micilor acţionari, care critică echipa de conducere, pe care o consideră responsabilă de slabele rezultate financiare, de scăderea vînzărilor şi de deprecierea acţiunilor.

Unii acţionari au cerut în mod deschis demisia lui Wagoner şi a echipei sale de conducere, care au acumulat pierderi de 1,3 miliarde dolari în primele trei luni ale anului şi, de asemenea, au pierdut circa doi la sută din cota de piaţă din SUA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb