SINGURUL INTERMEDIAR DE LA BVB VREA ŞI LA VARŞOVIA "Broker" Cluj cochetează cu listarea pe bursa poloneză

ŞTEFANIA CIOCÎRLAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 26 ianuarie 2010

Anton Ionescu: "Scopul nostru este să fim cunoscuţi şi în afara României, iar Bursa de la Varşovia este cea mai mare din Sud-Estul Europei."

Anton Ionescu: "Scopul nostru este să fim cunoscuţi şi în afara României, iar Bursa de la Varşovia este cea mai mare din Sud-Estul Europei."

Compania are planuri mari să aducă două societăţi din portofoliu pe spot-ul de la Sibex

Broker" Cluj, una dintre primele companii cotate la Bursa de Valori Bucureşti şi singura casă de brokeraj autohtonă care a făcut acest pas, a anunţat, ieri, că vrea să se listeze la Bursa din Varşovia (WSE), până la finele acestui an, urmând modelul listării duble anunţat de Bursa de la Sibiu.

"Zilele acestea vom primi documentaţia necesară pentru listare astfel încât să ştim exact care sunt paşii de parcurs, dar şi cerinţele bursei poloneze", a spus, pentru ziarul BURSA, Anton Ionescu, preşedintele intermediarului.

La finele lunii martie, acţionarii "Broker" Cluj se vor întruni în cadrul unei Adunări Generale, când, speră preşedintele companiei, vor fi gata actele necesare pentru demararea listării la WSE. În acelaşi timp, reprezentanţii companiei spun că nu se grăbesc să listeze "Broker" pe piaţa spot nou înfiinţată de la Sibiu pentru că obiectivul este să facă societatea cunoscută în afară.

"Nu este o urgenţă să ne listăm la Sibiu pentru că suntem la BVB şi societatea este cunoscută deja pe piaţa internă. Scopul nostru este să fim cunoscuţi şi în afara României, iar Bursa de la Varşovia este cea mai mare din Sud-Estul Europei. Vrem să schimbăm actul constitutiv al societăţii până la AGA din martie şi să-l supunem aprobării acţionarilor odată cu planurile de listare la Varşovia", ne-a mai spus domnul Ionescu.

Reprezentanţii "Broker" mizează că o eventuală cotare pe piaţa poloneză va creşte notorietatea companiei, făcând-o mai atractivă pentru investitori. Încă din toamna anului trecut conducerea companiei poartă discuţii cu mai multe fonduri de investiţii ca să le atragă în acţionariat, după ce, în prima jumătate a anului 2009, societatea a suferit cea mai puternică lovitură de la înfiinţare, din cauza scandalului provocat de des-coperirea mai multor fraude la o sucursală din Deva. Eforturile conducerii par să fi dat roade până acum, SIF "Muntenia" raportând, la finele lunii noiembrie 2009, o deţinere de aproape 4% din acţiunile BRK.

"Avem în continuare discuţii cu câteva companii autohtone ca să le aducem în acţionariat", ne-a precizat Anton Ionescu, fără să menţioneze care sunt partenerii de negocieri.

Conducerea "Broker" şi-a mai exprimat ieri intenţia să listeze pe piaţa spot de la Sibiu două companii unde intermediarul este acţionar principal.

"Este vroba despre două companii din portofoliul nostru, însă, deocamdată, suntem la nivelul de intenţie. Trebuie să aducem chestiune şi în atenţia celorlalţi acţionari", a menţionat preşedintele casei de brokeraj.

"Broker" Cluj este listată la categoria întâi a Bursei de Valori Bucureşti de la începutul lui 2005. Compania are o capitalizare de 66,57 milioane de lei, potrivit preţului de 0,235 lei/acţiune înregistrat în şedinţa bursieră de ieri. Ioan Carţis deţine 8,25% din companie, iar societatea "Intervalco" are o participaţie de 5,83% din acţiunile BRK. Anton Ionescu este raportat cu o deţinere de 4,16%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb