Situaţia din Iran, dezbătută în Consiliul drepturilor omului al ONU

V.G.
Internaţional / 24 noiembrie 2022

Situaţia din Iran, dezbătută în Consiliul drepturilor omului al ONU

Înaltul comisar al ONU pentru drepturile omului, Volker Turk, a lansat un puternic apel către autorităţile iraniene de a opri folosirea "nenecesară şi disproporţionată" a forţei împotriva protestatarilor din Iran, într-un discurs în Consiliul drepturilor omului, care dezbate o moţiune vizând lansarea unei anchete asupra situaţiei din Republica Islamică, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

"Ne aflăm în mijlocul unei crize totale a drepturilor omului", a spus Volker Turk.

"Folosirea nenecesară şi disproporţionată a forţei trebuie să înceteze", a adăugat acesta, notând că până acum în protestele din Iran au fost ucişi peste 300 de oameni, dintre care peste 40 de copii, iar circa 14.000 au fost arestaţi.

Consiliul ONU pentru drepturile omului dezbate astăzi o moţiune introdusă de un grup de circa 50 de state, în frunte cu Germania şi Islanda, vizând lansarea unei misiuni de anchetă cu privire la presupusele abuzuri produse în Iran după debutul manifestaţiilor declanşate de la moartea, la 16 septembrie, în custodia poliţiei de moravuri a Mahsei Amini, o kurdă de 22 de ani arestată pentru încălcarea codului vestimentar strict care obligă femeile să poarte vălul islamic în public.

Iranul a făcut lobby împotriva proiectului de rezoluţie şi mai devreme în noiembrie a trimis la Geneva o delegaţie pentru a cere ţărilor să voteze împotriva ei, trimiţând totodată misiunilor diplomatice o serie de documente în acest sens, notează Reuters.

Astăzi, reprezentanta Iranului în Consiliu a calificat dezbaterea drept "ruşinoasă şi şocantă", acuzând statele occidentale care cer o anchetă de lipsa "credibilităţii morale" pentru a da lecţii ţării sale.

"Drepturile poporului iranian au fost violate de aşa-zişii campioni ai drepturilor omului prin impunerea de sancţiuni unilaterale de către regimul american şi prin punerea în aplicare a acestor sancţiuni crude de către ţările europene, în special Germania, Marea Britanie şi Franţa", a declarat Khadijeh Karimi.

Pe de altă parte, reuniunea de astăzi a Consiliului drepturilor omului este văzută şi ca un test al influenţei Occidentului în acest for, după o recentă tentativă eşuată de a pune sub observaţie prestaţia Chinei în ce priveşte drepturile omului, mai menţionează Reuters.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Turk-ule, inceteaza inarmarea protestatarilor. Da, tu si cu imperialistii tai americani.

    Si dupa aceea, inainteaza pretentii ca Iranul sa striveasca protestele cu aceleasi metode cu care voi, nemtii, francezii, canadienii, belgienii, olandezii le-ati strivit pe cele impotriva certificatelor fascistoide si a vaccinarii obligatorii. 

    1. Rus-ule inceteaza cu sustinerea dictatorilor si a tarilor comuniste. Da, tu si toti prietenii tai platiti in ruble.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb