Soarta Bucur-Obor, pasată între administratori

GABRIELA MĂRĂCINEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 29 august 2014

Soarta Bucur-Obor, pasată între administratori

Gheorghe Pistol: "Poziţia mea clară este că nu se poate ţine AGA"

Consiliul de Administraţie nu a decis încă dacă va avea loc adunarea acţionarilor

Administratorii societăţii Bucur Obor (simbol: BUCU) nu au luat, până în prezent, o hotărâre cu privire la solicitarea acţionarului majoritar, Amadeus Group, companie controlată de omul de afaceri Laurenţiu Postovaru, de a convoca Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor, pentru data de 19 septembrie.

Amadeus Group şi deţinătorul acesteia, Laurenţiu Postovaru, cu o participaţie de 49,9% din capitalul social al BUCU, au mai cerut AGOA în iunie, convocatorul fiind revocat de către Consiliul de Administraţie, pe motiv că registrul acţionarilor companiei nu atestă structura reală a acţionariatului BUCU, după ce instanţa a obligat Depozitarul Central să repună în posesie 1344 de acţionari cărora le-au fost furate acţiunile în anii 1998-1999.

Gheorghe Pistol, membru al Consiliului de Administraţie al BUCU, ne-a declarat că, până ieri, nu a discutat cu Gelu Manea, preşedintele Consiliului de Administraţie al societăţii despre solicitarea acţionarului majoritar, cu toate că, în urmă cu mai bine de o săptămână, Gelu Manea declara că se va consulta cu Consiliul de Administraţie, urmând să decidă daca va avea loc AGOA sau nu.

Gheorghe Pistol ne-a prezentat poziţia sa cu privire la solicitarea făcută de Laurenţiu Postovaru, spunând: "Din punctul meu de vedere nu se poate ţine AGA decât dacă va exista o altă hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă a unei instanţe de grad superior în acest sens".

Într-o soluţie ce pare extremă, Laurenţiu Postovaru şi-a arătat disponibilitatea să renunţe el la un pachet de acţiuni în favoarea acţionarilor ce trebuie despăgubiţi, astfel încât să se poată ţine Adunarea Generală.

Gheorghe Pistol consideră că cedarea sau renunţarea la drepturile de vot nu va face legală AGA.

Domnia sa mai declară: "Principalul punct pe ordinea de zi a AGA este schimbarea Cconsiliului de Administraţie. Ca acţionar majoritar, Laurenţiu Postovaru poate lua astfel de hotărâri, numai că a intervenit această problemă, în sensul că 7% dintre acţiuni au fost furate şi avem o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă care spune că atât Depozitarul Central, cât şi Bucur Obor sunt obligate să dea acţiunile celor păgubiţi. Problema este că nu se ştie precis, se bănuieşte, dar nu se ştie sigur, la cine sunt acţiunile furate".

Domnia sa apreciază că Depozitarul poate pune acţionarii păgubiţi în posesia titlurilor lor, deoarece există o evidenţa a acestora în registrele pe care Autoritatea de Supraveghere Financiară le are de la CNVM.

"Problema despăgubirii cumpărătorilor de bună-credinţă poate fi rezolvată printr-o altă hotărâre judecătorească", mai spune domnul Pistol, care reacţionează şi la posibilitatea unei plângeri penale contra CA-ului, făcută de Laurenţiu Postovaru: "Este dreptul lui să acţioneze penal împotriva noastră, a administratorilor. Instanţa va hotărî dacă vor exista sancţiuni şi care vor fi acelea".

Gheorghe Pistol conchide prin a preciza că domnia sa nu are niciun interes în a se ţine sau nu AGA, deoarece deţinerile sale sunt nesemnificative, iar "lupta se dă între Gelu Manea şi Laurenţiu Postovaru".

În anii 1998-1999, două serii de furturi având ca obiect acţiuni ale Bucur Obor, au deposedat acţionari care deţineau, în total, 7,32% din capitalul social al companiei.

Depozitarul Central a fost obligat, printr-o hotărâre judecătorească pronunţată în anul 2011, să reînscrie în Registrul Acţionarilor companiei un număr de 1344 de persoane, cu un număr de 735 de titluri fiecare.

Decizia este însă una aproape imposibil de pus în practică, având în vedere că, timp de 16 ani, s-au făcut tranzacţii de bună credinţă.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Normal ca Pistol Gheorghe este de partea lui Manea Gelu, au furat si fura impreuna de la Obor.

    Domnul Pistol aplica legea cum doreste, dupa modelul sotiei la Ci-Co, acolo ASF-ul a sanctionat administratorii.....la BUCUR OBOR probabil mai au ceva de discutat cu Manea Gelu.

    Domnule Misu Negritoiu ,ne mai facem bine vreodata ,in Romania? 

    Multi excroci sunt in general,incepand cu primul om in stat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb