Compania "Eforie" din Eforie Nord a vîndut, la sfîrşitul anului trecut, trei dintre cele şase active scoase la vînzare, aşa cum prevedea o hotărîre a acţionarilor din 2001.
Pentru cele trei active vîndute, "Eforie" a încasat puţin peste 300.000 de dolari. Restaurantul "Pescăruş" a fost vîndut pentru 175.000 dolari, vila "Mark Alexandru" a fost vîndută pentru 56.000 de dolari, iar pentru vilele CSP şi Grădinţa II, societatea "Eforie" a încasat 75.000 de dolari.
Directorul general al societăţii "Eforie", doamna Georgiana Moşoiu, ne-a declarat că acţionarii au decis vînzarea acestor active pentru că nu mai erau performante. Urmează ca celelalte trei active, care nu au fost adjudecate la licitaţia organizată, să fie scoase din nou la vînzare. Tot din vîzarea de active, "Eforie" SA a obţinut anul trecut 1,2 milioane de dolari. Au fost înstrăinate două hoteluri, două restaurante şi un complex de căsuţe şi vile din staţiunea Eforie Nord.
În prezent, societatea "Eforie" se află în proces de fuziune prin absorbţie, cu societăţile "Saturn" SA Mangalia, "Carmen Silva" SA "Eforie Sud", "Mioriţa Estival 2002", "Neptun" şi "Venus" SA, unităţi la care SIF "Transilvania" este acţionar majoritar. În urma acestei operaţiuni, "Eforie" SA îşi va majora capitalul social cu aproape 120 miliarde lei, pînă la 192,3 miliarde lei, valoarea nominală a unei acţiuni fiind de 1.000 lei. Potrivit proiec-tului de fuziune, motivaţia aces-tei acţiuni este simplificarea pro-cesului decizional şi reducerea costurilor administrative. SIF "Tran-silvania" va fi acţionar ma-joritar cu o participaţie de aproa-pe 90%, ceilalţi acţionari fiind APAPS, Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Tu-ris-mu-lui şi alte persoane fizice.