Şoferii de camioane şi taxi din Italia, în grevă

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 24 ianuarie 2012

Standard & Poor's a redus recent, cu două trepte, la "BBB+", ratingul de credit al Italiei, a treia economie din zona euro.

Standard & Poor's a redus recent, cu două trepte, la "BBB+", ratingul de credit al Italiei, a treia economie din zona euro.

Farmaciştii şi operatorii de benzinării ameninţă cu proteste

Şoferii de camioane şi taxiuri au oprit, parţial, traficul din Italia ieri, lansând astfel valul de proteste al furnizorilor de servicii faţă de politicile premierului Mario Monti.

Şoferii de camioane şi-au parcat vehiculele pe autostrăzile din ţară, blocând drumurile pe kilometri întregi. La rândul lor, şoferii de taxi au blocat traficul urban din Milano până la Roma. Drept urmare, mii de călători nu au putut pleca din aeroporturi şi gări.

Dacă şoferii de camioane sunt nemulţumiţi de preţul mare al benzinei, de costul asigurărilor şi de diverse taxe din domeniu, cei de taxi demonstrează împotriva planului premierului de a creşte numărul licenţelor şi posibilitatea ca şoferii să fie transferaţi dintr-un oraş în altul. Camionagiii au ameninţat că vor continua să protesteze până în 27 ianuarie.

"Sperăm că, dacă guvernul intervine, putem să încheiem protestele mai curând", a declarat Maurizio Longo, secretar general al Fiap, asociaţia sindicatelor camionagiilor.

Cabinetul italian, condus de Mario Monti, a adoptat, la finele săptămânii trecute, un plan menit să stimuleze competiţia şi să susţină creşterea economică, în condiţiile în care ţara are un nivel foarte mare de îndatorare. Pachetul legislativ este al doilea după planul de austeritate în sumă de 30 de miliarde euro adoptat luna trecută.

"Vreme de mai multe decenii, Italia a întâlnit trei mari piedici în procesul de creştere economică şi socială: concurenţa insuficientă, infrastructura neadecvată şi birocraţia excesivă", a declarat Monti, adăugând: "Competiţia şi liberalizarea nu înseamnă că introducem < legea junglei > ca să sprijinim economia, ci că eliminăm barierele".

Farmaciştii şi operatorii de benzinării din Italia ameninţă că vor protes-ta săptămâna viitoare. Asta, în condiţiile în care guvernul de la Roma a decis că va oferi licenţe unui număr adiţional de 5.000 de farmacii şi 500 de notariate. De asemenea, noi benzinării vor primi licenţe de operare.

Pachetul lui Monti mai include propuneri de reducere a preţurilor gazelor naturale, scăderea tarifelor asigurărilor auto, accelerarea vânzării serviciilor locale, reducerea comisioanelor bancare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb