Soft pentru date online de la instituţii de credit pentru combaterea spălării banilor

N.I.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 25 iulie 2007

Ambasada Marii Britanii la Bucureşti a donat marţi Oficiului Naţional de Prevenirea şi Combatere a Spălării Banilor (ONPCSB) unităţile de procesare, soft-ul şi echipamentele de comunicaţii cu ajutorul cărora inspectorii oficiului vor primi raportări online de la instituţiile de credit din România.

Noua tehnologie a fost transferată marţi oficiului în urma semnării unui protocol între ambasadorul britanic la Bucureşti, Robin Barnett şi preşedintele ONPCSB, Adriana Luminiţa Popa. Ceremonia a avut loc marţi la reşedinţa diplomatului Marii Britanii.

Preşedintele Oficiului, Adriana Luminiţa Popa a declarat că implementarea noi tehnologii va reduce costurile de personal şi pe cele de întreţinere a bazei de date a oficiului şi va îmbunătăţi activitatea de colectare a informaţiilor necesare investigaţiilor oficiului.

După semnarea protocolului, ambasadorul Robin Barnett a declarat că "este încântat să ofere asistenţă Guvernului României în lupta activităţile de spălare a banilor şi a crimei organizate." Oferta noi tehnologii este, după cum a afirmat oficialul britanic, "un rezultat direct al relaţiei strânse de lucru dintre Oficiul Naţional de Combatere a Spălării Banilor şi expertul britanic, Rupert Vining care a fost până de curând consilier pe strategii anticorupţie al preşedintelui Traian Băsescu".

Valoarea donaţiei este de 62 de mii de RON şi face parte din programul britanic "Global Opportunities Fund" în valoare totală de 60 de mii de lire sterline de care beneficiază Oficiul Naţional de Prevenirea şi Combatere a Spălării Banilor şi Transparency International.

Global Opportunities Foud este un program de finanţare administrat de Ministerul Britanic de Externe. Din acest fond 650.000 de lire sterline au fost folosite pentru susţinerea instituţiilor din România între anii 2006-2007.

În ultimul an au fost încheiate mai multe protocoale de cooperare prin care s-au stabilit conexiuni on line între Oficiu şi bazele de date ale Ministerului Finanţelor, Autorităţii Naţionale a Vămilor, Ministerului de Interne, Oficiului Comerţului şi Imprimeriei Naţionale.

Un alt protocol, încheiat cu Banca Naţională a României, la 28 decembrie 2006, prevedea conectarea Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, la reţeaua de comunicaţii interbancare a BNR. Prin această interconectare toate tranzacţiile în numerar mai mari de 10 mii de euro şi transferurile externe care depăşesc această sumă vor fi raportate automat şi în timp real către oficiu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb