Sonae Sierra a decis îngheţarea investiţiilor pentru proiectele din Bucureşti, Craiova şi Ploieşti

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 29 aprilie 2009

Dezvoltatorul portughez de centre comerciale Sonae Sierra a pierdut anul trecut peste 50 de milioane de euro, în urma reevaluării terenurilor şi lucrărilor deja efectuate la proiectele din Ploieşti şi Craiova, potrivit directorului executiv al companiei, Alvaro Portela.

Dezvoltatorul portughez a decis îngheţarea investiţiilor la cele trei proiecte de centre comerciale anunţate anul trecut pentru Bucureşti, Craiova şi Ploieşti, din lipsă de finanţare. Construcţia a început efectiv doar la mall-ul din Craiova, însă a fost oprită.

"Am decis oprirea construcţiei la centrul comercial din Craiova, cu toate că nivelul de preînchiriere se apropia de 60-70%. De asemenea, am amânat proiectele unde nu am demarat construcţia", a explicat reprezentantul dezvoltatorului portughez.

Băncile sunt dispuse, în actualele condiţii economice, să finanţeze sub 60% din investiţia necesară pentru deschiderea unui centru comercial, a declarat, pentru NewsIn, directorul executiv al dezvoltatorului portughez Sonae Sierra, Alvaro Portela. Potrivit acestuia, în condiţii economice normale, finanţarea bancară ar fi ajuns până la 80% din valoarea investiţiei.

"Piaţa este într-o stare foarte proastă şi asta nu numai în Româ­nia. Băncile şi-au redus investiţiile, iar cele care îşi permit încă să inves­tească se feresc totuşi de proiectele de dezvoltare", a explicat reprezentantul dezvoltatorului portughez de centre comerciale Sonae Sierra, Alvaro Portela.

Dezvoltatorul portughez anunţa la finalul anului trecut trei noi proiecte de centre comerciale în Bucureşti, în zona Titan, în Craiova şi în Ploieşti. Centrul comercial din Bucureşti urma să fie finalizat în aprilie 2011 şi ar fi avut o suprafaţă închiriabilă de aproximativ 110.000 metri pătraţi. Valoarea investiţiei se ridica la aproximativ 600 de milioane de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb