SONDAJ BLOOMBERG PENTRU 2011: Asia şi America de Nord vor avea cele mai atractive ţinte de preluare

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 13 decembrie 2010

La nivel mondial, volumul fuziunilor şi achiziţiilor a crescut cu 12% în primele 11 luni din 2010.

La nivel mondial, volumul fuziunilor şi achiziţiilor a crescut cu 12% în primele 11 luni din 2010.

Companiile asiatice care încearcă să se extindă la nivel internaţional ar putea genera unele câştiguri în cadrul fuziunilor şi achiziţiilor anul viitor, ducând astfel mai departe redresarea începută în 2010, potrivit unui sondaj Bloomberg.

Analiza, intitulată Global M&A Outlook, arată că în 2011 va fi consemnată cel puţin o creştere modestă a numărului fuziunilor şi achiziţiilor, după cea de 12% înregistrată anul acesta, care a adus pieţei de profil 1.960 miliarde dolari până în prezent.

O proporţie de 58% dintre cei intervievaţi au declarat că cei mai activi cumpărători vor fi societăţile din Asia Pacific sau Asia Centrală, urmând cele din America de Nord. Totodată, Asia şi America de Nord vor avea cele mai atractive ţinte de preluare, urmate fiind de Europa de Vest.

Afacerile de preluare care privesc China au crescut în 2010. De remarcat că, în august anul acesta, "Zhejiang Geely Holding Group" Co. a decis să cumpere divizia "Volvo Cars" aparţinând "Ford Motor" Co., plătind în schimb 1,6 miliarde dolari. Săptămâna trecută, au apărut şi zvonurile potrivit cărora "Bright Food Group" Co., cea mai mare companie alimentară din Shanghai, negociază preluarea distribuitorului de vitamine "GNC Holdings" Inc.

Tranzacţiile care implică zona Asia Pacific au sporit cu 25% anul acesta, depăşind Europa, conform sondajului, care arată că au fost realizate peste 8.700 de afaceri, în sumă de 594 miliarde dolari în Asia, până în 30 noiembrie. În perioada similară din 2009, acestea însumau 429 miliarde dolari. În America au avut loc tranzacţii de 1.100 miliarde dolari, cu 12% mai mult decât cele din primele 11 luni ale lui 2009 (979 miliarde dolari).

Stephen Bird, co-director executiv pentru Asia Pacific în cadrul "Citigroup" Inc., a declarat, citat de Bloomberg: "Veţi observa că ţările în curs de dezvoltare investesc în statele dezvoltate, întrucât companiile sunt extrem de lichide".

Sondajul amintit mai notează că un alt factor care va stimula fuziunile şi achiziţiile este competiţia, iar cel mai mare obstacol în calea aces-tor tranzacţii va fi volatilitatea pieţelor.

Sondajul Global M&A Outlook a fost realizat pe un eşantion de 1.030 de bancheri din domeniul investiţiilor, analişti, traderi, administratori de portofolii şi comercianţi.

Potrivit analizei Global M&A Outlook, sectorul serviciilor financiare a fost cel mai activ în primele 11 luni din 2010 în privinţa fuziunilor şi achiziţiilor: 329 miliarde dolari. Urmează energia (tranzacţii de 300 miliarde dolari), care ar putea fi sectorul cel mai dinamic în 2011.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3163
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9016
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.8761

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb