Sony concediază 15% din angajaţii diviziei de telefonie mobilă

Ziarul BURSA #Internaţional / 24 august 2012

Grupul japonez Sony va concedia 1.000 de angajaţi, aproximativ 15% din efectivul diviziei sale de telefonie mobilă Sony Mobile Communications. Totodată, compania va muta cartierul general al acestei divizii de la Lund (Suedia) la Tokyo, în încercarea de a reduce costurile şi a creşte profiturile.

"Am decis să accelerăm procesul de integrare şi convergenţă cu grupul Sony. O structură operaţională mai eficientă va reduce costurile Sony Mobile şi va readuce operaţiunile pe o poziţie de forţă", a declarat directorul Sony Mobile, Kunimasa Suzuki.

Măsura vine la şase luni după ce Sony a cumpărat participaţia deţinută de grupul suedez Ericsson la firma lor mixtă Sony Ericsson, înfiinţată în 2001, pentru 1,05 miliarde euro.

Din cele 1.000 de locuri de muncă care vor fi eliminate până în 2014, un număr de 650 sunt la centrul Sony Mobile din Lund.

Grupul Sony, producătorul consolelor PlayStation şi al televizoarelor Bravia, a anunţat anterior că va elimina 10.000 de locuri de muncă la nivel mondial într-un proces de restructurare pe care directorul său general Kazuo Hirai l-a descris ca fiind "urgent", informează Agerpres. În exerciţiul fiscal care s-a încheiat în luna martie a acestui an, Sony a înregistrat pierderi de 456,66 miliarde yeni (5,81 miliarde de dolari), acesta fiind, de altfel, al patrulea an consecutiv în care Sony înregistrează pierderi.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Sa-i dea afara ca au scos niste telefoane vai mama lor astea din seria Xperia. S-au facut de cofetarie, numai probleme de software si de uz citesti pe blogul lor. Asa ca evitati Sony Xperia daca nu vreti sa va creasca tensiunea de nervi. As fi vrut sa stiu si eu asta dinainte.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb