SORIN BURTEA, MEMBRU CA: "Selecţia din TVR nu a fost corectă, probabil au fost doar criterii de clan"

Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Media-Advertising / 12 decembrie 2012

Potrivit lui Sorin Burtea, în urma rezultatelor afişate, vor fi depuse sute de contestaţii.

Potrivit lui Sorin Burtea, în urma rezultatelor afişate, vor fi depuse sute de contestaţii.

Procesul de selecţie a personalului din Televiziunea Română pentru stabilirea celor peste 800 de persoane care vor fi concediate s-a încheiat, ieri fiind afişate pe reţeua internă de net rezultatele, a anunţat biroul de presă al instituţiei. Potrivit comunicatul de presă remis redacţiei, eventualele contestaţii pot fi depuse de salariaţii TVR până vineri, 14 decembrie, iar rezultatele finale ale selecţiei de personal vor fi afişate în data de 21 decembrie 2012.

În opinia lui Sorin Burtea, membru din partea salariaţilor în Consiliul de Administraţie al televiziunii, selecţia din TVR nu a fost corectă.

Vizibil deranjat de rezultatele afişate, domnia sa ne-a spus: "Suntem necăjiţi. Selecţia nu a fost corectă, probabil că au fost doar criterii de clan. Oameni care n-au făcut nimic în instituţie şi care ar fi trebuit daţi afară au obţinut note mai mari decât cei care muncesc de ani de zile în credinţă, angajaţi care n-au avut nicio emisiune de doi ani au medii mai mari decât unii ca mine, care realizează câte două emisiuni pe săptămână de 12 ani. Sunt copii pe care oricând îi cauţi, fie că e zi sau noapte, îi găseşti la serviciu, lu-crând şi care au luat note mai mici decât cei care au ieşit plângând că nu au răspuns niminc la probe. Presupun că au fost doar criterii de clan. Deja mulţi oameni au plecat, au preferat să piardă salariile compensatorii, dar să-şi găsească un loc de muncă în altă parte, pentru că va fi mult mai greu de făcut acest lucru în momentul în care 1000 de oameni vor pleca din TVR".

Potrivit domnului Burtea, în urma rezultatelor afişate, vor fi depuse sute de contestaţii. Domnia sa ne-a spus că testele au constat în întrebări referitoare la conţinutul Legii audiovizualului şi la regulamentul intern al televiziunii.

La procesul de selecţie au participat 2.562 de salariaţi, din cei 2.784 de angajaţi notificaţi, adică un procent de 92%, arată comunicatul TVR.

Acesta precizează: "Un număr de salariaţi nu au fost notificaţi şi, în consecinţă, nu au participat la selecţia de personal, fie din motive legale, strict determinate, fie din motive care decurg din logica noilor fluxuri de activitate, incluse în planul de restructurare aprobat prin Hotărârile Consiliului de Adminis-traţie nr. 110/2012 şi 121/2012. Din această categorie fac parte, fără ca enumerarea să fie limitativă, salariaţii aflaţi în concediu de îngrijire copil; femeile însărcinate; salariaţii care au revenit din concediul de îngrijire copil şi se află în perioada de 6 luni în care sunt protejaţi de lege, conform art. 44, lit.f) din CCM al SRTv în vigoare; salariaţii aflaţi în concediu fără plată; salariaţii detaşaţi la alte instituţii; salariaţii ale căror Contracte Individuale de Muncă încetează până la sfârşitul anului în conformitate cu dispozitiile art. 56 lit c) din Codul Muncii (pensionare pentru limită de vârstă). Potrivit HCA nr. 110/2012 şi 121/2012, în noua organigramă a SRTv, anumite compartimente, care au în structură locuri de muncă nevizate de restructurare, nu au făcut obiectul reducerii de personal".

Selecţia angajaţilor, realizată de 18 comisii de evaluare, a presupuns trei etape - depunerea unui memoriu de activitate, completarea unui test grilă şi susţinerea unui interviu - care, în punctajul final, au contat cu ponderi de 50%, 20%, respectiv 30%.

Întrucât se află într-o situaţie financiară extrem de dificilă, TVR a elaborat, la cererea Guvernului, un Plan de redresare economică. În baza acestuia, Executivul a aprobat Memorandumul privind reeşalonarea obligaţiilor fiscale acumulate de televiziune şi a redus numărul de canale TV, recurgând la diverse măsuri organizatorice, care prevăd restructurări economice şi de personal.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. de aceea trebuie sa le multumiti celor care v-au facut sa va dati seama ce colegi valorosi aveti. Ce va impiedica sa organizati in paralel propria dvs. grila de evaluare si sa va formati Televiziunea dvs. Subiectele pe care le abordati dvs. sunt in ton cu cerintele epocii. Oamenii au nevoie de informare, nu de indoctrinare. Nu uitati ca Al Jazeera a avut ca punct de plecare jurnalistii BBC si astazi sunt o forta media. 800 de oameni, 800 de destine care au sansa de a fi cei care pot sa puna temelia la ceva frumos. Intr-adevar nu sunt un seic din Arabia Saudita pentru a va sprijini financiar in masura corespunzatoare, insa aveti un proiect pe care nu trebuie sa-l ratati. Eu am incredere in dvs. ca CEO si garantez pentru probitatea dvs. profesionala. Acei tineri care fac ore suplimentare si mananca televiziune pe paine unsa cu entuziasm sunt cel mai mare capital pe care nu aveti voie sa-l irositi. Deci faceti-va un plan de actiune si haideti sa-l discutam la un pahar de vorba cu domnul Make la Capsa. Cu dvs. si cu domnul Make nu am nici o jena sa ne luam la tranta pe audienta cu domnul acela care spunandu-si numele si urmatoarele cuvinte means Businness :-) a si realizat o emisiune!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb