Sorin Grindeanu anunţă măsuri pentru creşterea gradului de colectare a taxelor şi impozitelor

Alexandra Cismaru
Macroeconomie / 7 martie 2017

Ministerul Finanţelor Publice

Ministerul Finanţelor Publice

Sporul de suprasolicitare neuropsihică pentru inspectorii antifraudă din ANAF va reveni la 25% după rectificarea bugetară, a promis premierul

Popririle pe conturi nu vor depăşi datoriile către Fisc

Premierul Sorin Grindeanu a analizat, în cadrul întâlnirii de lucru cu reprezentanţii Ministerului Finanţelor Publice (MFP) şi ANAF, propunerile acestora pentru creşterea gradului de colectare a taxelor şi impozitelor şi pentru îmbunătăţirea relaţiei dintre administraţia fiscală şi contribuabilii persoane fizice şi juridice, conform unui comunicat de presă oficial.

Sunt avute în vedere o serie de măsuri urgente cu implementare până la data de 15 aprilie 2017, dintre care se menţionează:

- consilierea contribuabililor pentru plata la timp a taxelor şi completarea corectă a declaraţiilor fiscale;

- îndrumarea contribuabililor pentru accesarea plăţii eşalonate a obligaţiilor fiscale, în cazul în care nu-şi pot plăti la timp taxele şi impozitele. Această soluţie permite acordarea unor facilităţi cum ar fi anularea penalităţilor de întârziere, în cazul finalizării eşalonării;

- extinderea Serviciului "Spaţiul Privat Virtual" la persoanele juridice şi la alte entităţi fără personalitate juridică;

- flexibilizarea modalităţii de poprire pe conturi în cazul contribuabililor care sunt executaţi silit, astfel încât suma blocată să nu depăşească datoria către ANAF;

- iniţierea de acţiuni de control în domeniul comerţului on-line;

- intensificarea controlului în scopul identificării contribuabililor care înregistrează în evidenţele contabile facturi false.

De asemenea, în perspectivă, este avută în vedere îmbunătăţirea relaţiei dintre Fisc şi contribuabili, prin aplicarea reglementărilor ce vor fi incluse în noua lege a prevenţiei, proiect aflat acum într-o etapă avansată de elaborare în cadrul unui grup de lucru interministerial. Scopul Legii prevenţiei va fi prevenirea aplicării automate a sancţiunilor pentru faptele care constituie contravenţii, prin întocmirea unui plan de conformare, astfel încât să fie acordat contribuabilului un termen în care va avea posibilitatea să corecteze neregulile constatate şi să se conformeze dispoziţiilor legale.

Un alt subiect discutat la întâlnirea de lucru de astăzi a vizat situaţia acordării sporului pentru risc şi suprasolicitare neuropsihică personalului antifraudă din cadrul ANAF. Preşedintele ANAF, Bogdan Nicolae Stan, a comunicat premierului că măsura reducerii acestui spor este una strict temporară.

Şeful Executivului a precizat că susţine activitatea angajaţilor ANAF şi la rectificarea bugetară vor fi alocate fondurile necesare pentru reluarea plăţii acestui spor la nivelul de 25% din salariul de încadrare.

La întâlnirea de la Palatul Victoria au mai participat Ionuţ Mişa, secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice, şi Bogdan Nicolae Stan, preşedintele ANAF.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb