Soţia ministrului Daniel Chiţoiu, urmărită penal

F.A.
Anticorupţie / 28 ianuarie 2014

Daniel Chiţoiu

Daniel Chiţoiu

Update 18:40 Noi inculpati în dosarul A.S.F.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au început urmarirea penală faţă de Mârzac Marian, Mustăţea Radu şi Giurgea Ovidiu Ioan Cezar.

----

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au început urmărirea penală faţă de Laura Elena Chiţoiu, director al Direcţiei Avizări din cadrul Autorităţii pentru Supraveghere Financiară (A.S.F) la data faptelor, soţia ministrului de Finanţe Daniel Chiţoiu, în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial.

Potrivit unui comunicat la DNA, în perioada 10-16 iunie 2013, la cererea unei persoane (membru neexecutiv în conducerea ASF, reprezentând interesele unei societăţi de asigurări) Laura Elena Chiţoiu, director al Direcţiei Avizări din cadrul A.S.F., a devansat interviul pentru ocuparea funcţiei de director general al acelei societăţii de asigurări. "Astfel, deşi interviul era stabilit pentru data de 10 iulie 2013, în urma demersurilor învinuitei Chiţoiu Laura Elena, interviul a fost devansat pentru data de 19.06.2013. Pentru a se asigura că funcţia de director general va fi ocupată de o anumită persoană care îi fusese indicată, Chiţoiu Laura Elena a modificat componenţa comisiei de examinare, asigurându-se că membrii care o vor examina pe candidată nu vor pune întrebări incomode, facilitând acesteia ocuparea funcţiei de director general al societăţii de asigurări", informează DNA.

"În acest fel, Chiţoiu Laura Elena şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu, asigurându-i persoanei care a ocupat funcţia de conducere la societatea de asigurări pentru care s-a făcut intervenţia un folos nepatrimonial, lucru de natură să creeze o tulburare însemnată Autorităţii de Supraveghere Financiare, instituţie care este reglementată să vegheze asupra îndeplinirii condiţiilor legale  de funcţionare de către societăţile de asigurări de pe teritoriul României, în vederea asigurării stabilităţii pieţei de asigurări", se mai spune în comunicat.

În cauză sunt cercetate şi alte persoane. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, DNA precizează că, atunci când împrejurările vor permite, vor oferi detalii suplimentare.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Ramificatiile caracatitei din ASF duc si catre Dan Adamescu - Patronul Firmei Astra Asigurari care spaguieste gras pe Nasul ministrului Chitoiu, nimeni altul decat Dan SPAGA Rusanu.

    La el trebuie sa ajungeti cu ancheta! Intre cei doi este darea si luarea de mita de mari poportii in forma continuata! 

    Cand se va destrama caracatita din jurul FP sa te tii arestari. Franklin Templeton fara mandat si Eliot fara drepturi de vot devalizeaza o societate listata sub ochii ingaduitorI si corupti ai ASF. Se lucreaza deja la dosar urmeaza cat de curand si arestarile.

    1. fp e ca si mort...ce a fost de luat, s-a dus pe dolari

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb