Sovcombank Rusia - bancă sancţionată de Occident - şi-a stabilit preţul pentru IPO

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 18 decembrie 2023

Sursa foto: https://sovcombank.ru

Sursa foto: https://sovcombank.ru

English Version

Creditorul rus Sovcombank a stabilit preţul pentru oferta sa publică iniţială (IPO) la 11,5 ruble (0,13 dolari) pe acţiune, aceasta fiind cea mai recentă dintr-o serie de listări mici ale companiilor ruseşti în 2023, anunţă Reuters.

Debutul planificat pe piaţă al Sovcombank reflectă o evaluare de până la aproximativ 2,5 miliarde de dolari, evidenţiind sfera în prezent limitată a listărilor ruseşti şi dominaţia creditorilor de stat în sectorul bancar al Rusiei.

Trei bănci de stat reprezintă mai mult de 50% din activele din sectorul bancar al Rusiei. La începutul lunii octombrie, Sovcombank, una dintre cele 13 instituţii de credit importante din punct de vedere sistemic din Rusia, anunţa că acţionarii săi vor lua în considerare listarea, la o întâlnire din 25 octombrie.

"Sovcombank este pregătită pentru o ofertă publică iniţială de mulţi ani", a anunţat, atunci, biroul de presă al Sovcombank, menţionând: "Termenul limită pentru listare este acela în care va exista o fereastră".

Banca s-a înregistrat pentru o emisiune suplimentară de acţiuni în martie 2020, în aşteptarea unui viitor IPO care nu s-a materializat. Unele surse bancare au declarat pentru Reuters, la începutul lui 2020, că Sovcombank a angajat bănci globale pentru pregătirea listării respective.

Sovcombank a fost supusă sancţiunilor SUA, Marii Britanii şi UE la scurt timp după ce Rusia a lansat ceea ce numeşte "operaţiune militară specială" în Ucraina.

Sovcombank intenţionează să strângă 112 milioane de dolari prin IPO

Sovcombank intenţionează să strângă 10 miliarde de ruble (111,93 milioane de dolari) prin IPO-ul derulat la Bursa din Moscova. Tranzacţionarea acţiunilor este aşteptată să înceapă la data de 15 decembrie.

Strângerea de capital, într-o ofertă ce constă doar în acţiuni suplimentare pentru un free float de 4%, este departe de listările de miliarde de dolari pe care Rusia le-a avut înainte să lanseze conflictul din Ucraina, în februarie 2022, conform Reuters.

Analiştii Alfa Bank susţin că valoarea justă pentru Sovcombank ar fi de aproximativ 319 - 407 miliarde de ruble.

Aceştia menţionează: "Potenţialul acordării de dividende mari este un factor important în atractivitatea investiţională a băncii".

Sovcombank a informat, conform Reuters, că ar putea plăti până la 50% din profitul din 2023 sub formă de dividende, după listare.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Una dintre cele mai ieftine listari…

    s c c r e t 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb