Spania solicită "criterii juste" de distribuire a imigranţilor în UE

Andrei Stan
Internaţional / 3 septembrie 2015

Ministrul de externe spaniol, Jose Manuel Garcia Margallo, a cerut "criterii juste" de repartizare a refugiaţilor între statele Uniunii Europene, apreciind că cele stabilite de Comisia Europeană nu ţin suficient cont de rata şomajului şi de măsurile de politică în materie de imigraţie ale ţărilor membre, transmit astăzi agenţiile Reuters şi AFP.

"Spania este de la început pregătită să primească atâtea persoane câte poate. Însă trebuie ca aceste criterii de distribuire a refugiaţilor să fie juste", a declarat Garcia Margallo pentru cotidianul german Die Welt.

La începutul săptămânii, şeful guvernului spaniol, Mariano Rajoy, a declarat la Berlin că ţara sa, unde trăiesc 46,5 milioane de persoane, este dispusă să primească 2.739 din 40.000 de solicitanţi de azil aflaţi în Italia şi Grecia, premierul afirmând şi că această cifră poate fi discutată, în anumite condiţii.

În declaraţiile citate astăzi de Die Welt, Garcia Margallo a regretat faptul că, dintre criteriile stabilite de Comisia Europeană pentru repartizarea refugiaţilor (PIB, numărul populaţiei, rata şomajului şi numărul de cereri de azil deja înregistrate), "primele două au o pondere mai mare" decât celelalte.

"Când rata şomajului este aşa de ridicată cum este în Spania, de 22%, nu le pot propune oamenilor şanse bune de integrare", a afirmat el, amintind că Spania "a investit deja mulţi bani în ultimii ani" şi cooperează cu ţări de origine precum Mauritania, Senegal sau Maroc "pentru a controla imigraţia".

"În prezent, nimeni nu poate integra toţi refugiaţii şi imigranţii care vor să vină în Uniunea Europeană. De aceea, Mariano Rajoy cere un cadru politic global pentru cele două probleme - imigraţia şi azilul", a subliniat ministrul de externe de la Madrid.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb