SPIONAJ CIBERNETIC "Spargerea" unui telefon a devenit un lucru pozitiv

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 30 aprilie 2020

"Spargerea" unui telefon a devenit un lucru pozitiv

Spionajul cibernetic este folosit, mai nou, în scopuri pozitive. Firmele care se ocupă cu lucruri mai pu in "ortodoxe" sunt acum solicitate pentru a contrebui la lupta împotriva coronavirusului. Atunci când agenţiile de aplicare a legii vor să adune dovezi blocate în interiorul unui iPhone, acestea apelează adesea la softuri de hacking de la firma israeliană Cellebrite. Prin instalarea unui soft în telefonul unui suspect, poliţia poate să îl acceseze şi să afle unde s-a aflat proprietarul dispozitivului şi cu cine s-a întâlnit. În prezent, în timp ce guvernele iau măsuri să combată răspândirea COVID-19, Cellebrite îşi promovează tehnologia pentru a ajuta autorităţile să afle cine a intrat în contact cu un bolnav de coronavirus.

Când cineva este diagnosticat pozitiv cu coronavirus, autorităţile pot obţine datele despre locaţia şi contactele pacientului, ceea ce facilitează "carantinarea persoanelor potrivite". Acest lucru ar trebui să aibă loc de obicei cu acordul proprietarului telefonului, potrivit e-mailului. Dar, în cazuri legal justificate, cum ar fi atunci când un pacient încalcă legea privind adunările publice, poliţia ar putea folosi softul pentru a accesa un dispozitiv confiscat, a indicat Cellebrite. "Nu avem nevoie de parola telefonului pentru a colecta datele", a scris un agent de vânzări unui ofiţer superior, într-un e-mail din 22 aprilie obţinut de Reuters. Un purtător de cuvânt al Cellebrite a declarat că agentul de vânzări a oferit aceleaşi instrumente pe care compania le-a vândut de mult timp pentru a ajuta poliţia să aplice legea. Compania oferă, de asemenea, o versiune a liniei sale de produse pentru a fi utilizată de lucrătorii din domeniul sănătăţii, în vederea urmăririi răspândirii virusului care provoacă COVID-19, dar instrumentele pot fi utilizate doar cu acordul pacientului. Ofertele de marketing ale Cellebrite fac parte dintr-un val de eforturi efectuate de cel puţin opt companii de spionaj cibernetic, care încearcă să vândă instrumente de spionaj pentru a urmări virusul şi a pune în aplicare măsurile de distanţare socială, potrivit interviurilor cu directori şi materialelor promoţionale ale companiilor. Directorii au refuzat să precizeze ce ţări au achiziţionat produsele de supraveghere, citând acorduri de confidenţialitate încheiate cu guvernele. Însă directorii a patru dintre aceste companii au spus că pun în aplicare programe pilot sau sunt în proces de instalare a produselor pentru combaterea răspândirii coronavirusului în peste 12 ţăro de ţări din America Latină, Europa şi Asia. Până în prezent, Israelul este singura ţară cunoscută că testează un sistem de supraveghere în masă, solicitând NSO Group, unul dintre cei mai mari jucători ai industriei de profil, să ajute la construirea platformei sale. Însă, lansarea proiectului de supraveghere al NSO cu Ministerul Apărării israelian este în aşteptare din cauza unor contestaţii în justiţie legate de probleme de confidenţialitate, a spus un executiv al NSO. Un purtător de cuvânt al ministrului israelian al Apărării, Naftali Bennett, a declarat că NSO a fost implicată în proiect, dar nu a furnizat detalii suplimentare, informează news.ro. Companiile specializate în tehnologie de supraveghere au înflorit în ultimii ani, deoarece agenţiile de aplicare a legii şi spionii din întreaga lume au căutat metode noi pentru combaterea adversarilor care comunică adesea prin aplicaţii mobile criptate. Firmele susţin că experienţa lor care ajută guvernele să urmărească reţelele de militanţi le oferă capacitatea unică de a descoperi răspândirea tăcută a noii boli.

Apărătorii drepturilor civile se tem că eforturile de urmărire a virusului ar putea deschide uşa către eforturile omniprezente de supraveghere ale guvernelor, pe care le-au combătăt pe parcursul a zeci de ani. Funcţionarii guvernamentali au încercat să respingă aceste îngrijorări, vorbind de caracterul fără precedent al crizei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb