SPORT ŞI BANI Bute poate ajunge la 15 milioane de dolari câştigaţi doar din box

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 23 mai 2012

Bute poate ajunge la 15 milioane de dolari câştigaţi doar din box

Cel mai bine plătit sportiv autohton, Lucian Bute, îşi va pune în joc centura de campion mondial, la sfârşitul aceste săptămâni, pentru a zecea oară în carieră. Partida cu britanicul Carl Froch îi va aduce campionului mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, încă 2,6 milioane de dolari, aceasta fiind cea mai mare bursă din cariera sa. În cazul în care va câştiga, Bute are deja programat un nou meci în toamnă, la Montreal, pe o bursă similară.

În întreaga carieră, pugilistul nos-tru a câştigat aproximativ 14.000.000 de dolari, 13.379.000 de dolari fiind încasaţi numai din meciurile în care s-a bătut cu centura de campion pe masă, astfel că la sfârşitul acestui an va depăşi 15.000.000 de dolari câştigaţi din boxul profesionist. Bursele lui Bute au crescut în mod constant, de la un an la altul. Dacă în meciul cu Alejandro Berrio din octombrie 2007, când a devenit campion mondial a luptat pentru 300.000 de dolari, la prima partidă când şi-a apărat titlul, februarie 2008 - contra lui William Joppy, a boxat pentru 700.000 de dolari. Pe aceiaşi bani a încrucişat mănuşile cu Librado Andrade (primul meci) şi Edison Miranda, iar la revanşa acordată lui Andrade a câştigat 900.000 de dolari. În octombrie 2010 a câştigat primul milion de dolari pentru un singur meci, cel în care l-a învins prin KO pe americanul Jesse Brinkley. După această dispută, cota internaţională i-a crescut foaarte mult, la fel şi bursele, cu Brian Magee, Jean Paul Mendy şi Glen Johnson câştigând de fiecare dată câte 2.000.000 de dolari.

Neînvins, Bute a acceptat să boxeze în Marea Britanie, acasă la Carl Froch: "Este pentru prima dată când lupt pe un alt teren, când merg acasă la adversar. Nu este uşor din punct de vedere psihologic, dar sunt pregătit pentru asta. Este momentul să demonstrez tuturor că sunt cel mai bun luptător. Când eşti un luptător bun, te baţi cu oricine, oriunde. Froch este un bun luptător. Este rezistent, puternic şi agresiv, dar eu am viteza pe care el nu o are. Cred că boxerul cu viteză este cel în avantaj. În mintea mea, eu merg în Anglia pentru a-mi pune centura pe masă, astfel că mă voi lupta ca şi cum ar trebui să o cuceresc. Vor fi 10.000 de oameni care îl vor susţine. Va fi multă gălăgie, dar merg acolo pentru a câştiga şi a mă întoarce cu centura. Indiferent dacă va fi la puncte sau înainte de limită, obiectivul meu este să înving. Au trecut vreo doi ani de când Froch a început să vorbească urât la adresa mea şi a venit momentul să-i arăt cine e Lucian Bute. Am să-i închid gura! Sunt convins că deja creierul lui lucrează şi nu doarme noaptea liniştit, este foarte stresat de modul cum am acceptat eu să vin la el acasă. El abia aştepta să refuz, ca să mă atace în continuare. Nu-i va fi uşor să piardă un meci în faţa propriilor suporteri". Şi Froch este foarte încrezător: "Trebuie să îl bat pe Lucian. O înfrângere în faţa propriilor fani este ceva la ce nu mă pot gândi, mai ales după ce au călătorit mii de kilometri să mă vadă în turneul SuperSix, iar acum, ca drept răsplată, au la ei acasă un meci mare pentru titlul mondial. Trebuie să fie o sărbătoare, iar ea va fi doar dacă voi păstra centura în Marea Britanie. Nimic nu se compară cu arena din Nottingham atunci când e plină. Ştiu că Lucian are parte de suport mare în Montreal, dar nu cred că se poate compara cu al meu. Spectatorii canadieni sunt tăcuţi şi analizează întreaga desfăşurare a partidei, iar la final aplaudă politicos când el câştigă. Fanii mei îşi pun toată energia în spatele fiecărui pumn pe care îl dau, cântă melodiile lui Nottingham Forest pe întreaga durată a partidei. Ei mă susţin aşa cum ştiu că trebuie să boxez cu el, tot timpul, neîntrerupt, oricât ar fi nevoie până când titlul este al meu", a adăugat Froch. Partida dintre pugilistul britanic Carl Froch şi Lucian Bute se va disputa sâmbătă seara, la Capital FM Arena din Nottingham.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb