SPORT Voturile "săracilor", la fel de importante ca banii "bogaţilor"

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 7 aprilie 2017

Voturile "săracilor", la fel de importante ca banii "bogaţilor"

UEFA a decis să pună o "contră" hotărâtă iniţiativelor, tot mai diverse şi tot mai exclusiviste, marilor cluburi din principalele cinci campionate ale Europei (Spania, Anglia, Germania, Italia, Franţa). Mesajul, plasat printre rânduri, este evident. Pentru conducerea UEFA sunt importanţi banii generaţi de echipele de top, dar la fel de importante sunt şi voturile federaţiilor mici, aşa că nu este cazul ca acestea să fie excluse definitiv din competiţiile intercluburi, pentru că decontul va fi plătit la viitoarele alegeri.

Şeful UEFA, slovenul Alexander Ceferin a transmis un mesaj clar cu ocazia Congresului forului continental, desfăşurat la Helsinki: "Anumitor cluburi, le spun cu calm, cu seninătate, dar cu fermitate şi determinare: nu va exista o ligă închisă. Acest lucru nu corespunde ideilor şi valorilor noastre. Este foarte simplu. Noi nu vom ceda niciodată şantajului anumitor ligi, care consideră că pot manipula ligile mai mici sau dicta legile lor federaţiilor, întrucât se simt foarte puternice în virtutea încasărilor astronomice pe care le generează. Banii nu fac legea şi este o piramidă în fotbal ce trebuie respectată. Dar noi muncim împreună pentru a îndrepta ce trebuie îndreptat şi a corecta cât se poate inechităţile constatate, dar pentru care şi dumneavoastră sunteţi părţi responsabile".

În ultimii ani s-a discutat intens pe marginea apariţiei unei Super-ligi a Campionilor, competiţie închisă, la care să participe doar cele mai mari 24 de echipe din Europa, marea majoritate din Spania, Anglia, Germania, Italia, Franţa, la concurenţă cu cele două competiţii intercluburi organizate de UEFA. În cele din urmă s-a pus capăt oricăror speculaţii şi singurele reforme acceptate sunt cele adoptate anul trecut, care vor intra în vigoare în sezonul 2018-2019, conform acestora cele patru campionate cu cel mai bun coeficient UEFA vor avea rezervate câte patru locuri direct în grupele Ligii Campionilor. Aleksander Ceferin, a mai declarat cu prilejul congresului că forul european de fotbal nu are ca misiune acumularea de bogăţii şi va vărsa contribuţii de solidaritate fiecărei federaţii naţionale, printre care şi Federaţia Română de Fotbal, în valoare de un milion de euro cu efect imediat.

Tot la Congresul de la Helsinki s-a decis ca preşedintele UEFA şi membrii Comitetului Executiv să poată avea un număr maxim de trei mandate a câte patru ani, până acum nu exista un număr limită de mandate. Ceferin şi cei 8 membri ai Comitetului Executiv al UEFA, Karl-Erik Nilsson (Suedia), John Delaney (Irlanda), Michele Uva (Italia), Zbigniew Boniek (Polonia), Reinhard Grindel (Germania), David Gil (Anglia), Michael van Praag (Olanda) şi Servet Yardimci (Turcia) sunt primii cărora li se aplică această regulă.

UEFA pare să fi descoperit haiducia!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb