Sportivii anului au fost premiaţi la Gala Canotajului Românesc

G.D.
Sport / 22 noiembrie 2022

Sportivii anului au fost premiaţi la Gala Canotajului Românesc

Cei mai buni sportivi ai Federaţiei Române de Canotaj, care au oferit rezultate excepţionale la Campionatele Europene şi Mondiale din acest an, au fost premiaţi în cadrul Galei Canotajului Românesc, conform unui comunicat remis redacţiei. Ediţia din acest an, prezentată de Teodora Tompea, a avut loc la Casa Siqua din Bucureşti, în prezenţa Preşedintelui Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, a Preşedintelui Comitetului Olimpic Român, Mihai Covaliu, şi a partenerilor Federaţiei Române de Canotaj care, prin implicarea continuă, susţin performanţa sportivilor.

Potrivit sursei citate, 2022 este considerat cel mai de succes din istoria Federaţiei Române de Canotaj, cu 39 de medalii câştigate la competiţiile internaţionale importante, un an în care sportivii federaţiei au adus o mulţime de motive de mândrie românilor de pretutindeni. În premieră în istoria canotajului românesc, în 2022, s-au câştigat 5 medalii de aur şi 3 de bronz la Campionatele Europene şi 4 medalii de aur la Campionatele Mondiale.

În cadrul Galei Canotajului Românesc au fost premiaţi şi cei care au roluri esenţiale în obţinerea tuturor acestor rezultate de excepţie: antrenori, echipa medicală, parteneri, sponsori şi întregul colectiv tehnic ce îi sprijină pe sportivi în drumul lor spre performanţă.

Momentele muzicale au fost asigurate de naistul Nicolae Voiculeţ, care a primit şi un trofeu special din partea Federaţiei Române de Canotaj. Tot un tofeu special a mers şi către Teodora Tompea, gazda evenimentului, subliniază sursa citată.

Sportivul Anului: Simona Radiş, steaua incontestabilă din elita canotajului mondial. Campioană Olimpică la Tokyo 2020, alături de Ancuţa Bodnar în barca de dublu vâsle feminin, de două ori Campioană Europeană în 2022 (atât la dublu vâsle cât şi în barca de 8+ 1), Simona Radiş a devenit singura sportivă din lume care câştigă două medalii de aur la Campionatele Mondiale, în 2022, în mai puţin de o oră.

Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar - Campioane Olimpice la Tokyo 2020, duble Campioane Europene în 2022, atât la dublu vâsle feminin (W2x), cât şi la 8+1 feminin (W8+), dar şi Campioane Mondiale în 2022 la dublu vâsle feminin (W2x).

Ionela Cozmiuc - Campioană Mondială şi Europeană în 2022 în proba de schif simplu categorie uşoară (LW1x).

Echipajul de dublu rame masculin, Campionii Mondiali şi Europeni Sergiu Bejan şi Marius Cozmiuc. Ei au devenit primii canotori români din istorie cu titlu mondial în proba de dublu rame masculin, aceeaşi în care tot anul acesta au cucerit şi aurul european.

Echipajul de patru vâsle masculin medaliat cu bronz la Campionatele Europene 2022: Mihai Chiruţă, Ciprian Tudosă, Ioan Prundeanu şi Florin-Marian Enache.

Echipajul de patru rame masculin, compus din Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu, Mihăiţă Ţigănescu şi Florin Lehaci, sportivii medaliaţi cu bronz la Campionatul European de la Munchen.

Denisa Tîlvescu şi Ioana Vrînceanu, duble campioane europene în 2022, atât în proba de dublu rame feminin (W2-), cât şi în proba de 8+1 feminin (W8+). Ioana Vrînceanu este şi Campioană Mondială, făcând parte din echipajul de 8+1 feminin care a câştigat medalia de aur la Mondialul de la Racice.

Magdalena Rusu face parte atât din echipajul de 8+1 feminin care a câştigat aur la Campionatul European, cât şi din barca de 8+1 ce a cucerit anul acesta aurul mondial. Are şi medalie de bronz la Europene alături de colegele ei din barca de patru rame feminin (W4-), Mădălina Bereş, Iuliana Buhuş şi Amalia Bereş.

Iuliana Buhuş este dublă medaliată cu aur în acest an în echipajul de 8+1 feminin, atât la Campionatele Europene cât şi la Campionatele Mondiale. De asemenea, Iuliana a câştigat şi bronz la Europene alături de colegele ei din barca de patru rame feminin.

Mădălina Bereş este componentă a echipajului de 8+1 feminin care a câştigat aur atât la Campionatul European cât şi la Campionatul Mondial. De asemenea, Mădălina a câştigat şi o medalie de bronz la Europene alături de colegele ei din barca de patru rame feminin.

Amalia Bereş face parte din echipajul de 8+1 feminin care a câştigat aur atât la Campionatul European, cât şi la Campionatul Mondial. Amalia mai are în palmares în acest an şi medalie de bronz la Campionatele Europene.

Adriana Ailincăi face parte din echipajul de 8+1 feminin care a câştigat aurul la Campionatul Mondial 2022.

Maria Tivodariu face parte din echipajul de 8+1 feminin care a câştigat aurul la Campionatul Mondial 2022.

Adrian Munteanu a fost cârmaci pentru echipajul de 8+1 feminin, medaliat cu la Campionatul European 2022.

Victoria Ştefania Petreanu a fost cârmaci pentru echipajul de 8+1 feminin, medaliat cu aur la Campionatul Mondial 2022.

Juniori: Grădinăciuc Delia Mirabela, Todirică Andreea, Nedelcu Iulia Valentina, Mătran Ana Maria

Tineret: Bălaucă Iulia Liliana, Moroşanu Andrada Maria, Ungureanu Alexandra Roxana, Cireş Andreea Patricia, Ciotău Emanuela Ioana, Drugă Cristina Florentina, Mândrilă Andrei, Neamţu Claudiu

Antrenori:

Antonio Colamonici (antrenor principal al Loturilor Olimpice de Seniori şi Tineret Under 23), Alupei Dorin, Măstăcan Vasile, Despina Marcus, Atomei Ciprian, Băhnărel Sorin, Cochela Veronica, Boguş Cosmin, Băcăoanu-Aanei Marius, Codrici Bogdan, Ignat Doina, Oşean Vasile, Ogulturk Ana Maria, Donci Daniel, Petrescu Mihaela, Maliş Alexandru, Bulie Bogdan, Maliş Cristian, Grijuc Marian.

Trofee Speciale:

Eduard Novak, Ministru Sportului

Mihai Covaliu, Preşedintele Comitetului Olimpic şi sportiv Român

Antoaneta Curteanu, Vicepreşedinte UniCredit Bank România

Marian Ivan, Primarul Orasului Pantelimon

Rodica Diaconu şi Alexandra Boncu; Bucovina

Romeo Căzănescu, Director Herbalife Nutrition

Anca Gheorghe, Ford Ţiriac Auto

Raluca Soare, Fundaţia Ion Tiriac

Dan Stratan, director Ciga Energy

Valeria Sabo, Consultant de Imagine al Federaţiei Române de Canotaj

Andreea Bănicescu, Regina Maria - Reţeaua Privată de Sănătate

Florentina Voicu, Fiterman Pharma

Alin Irimia, BDO România

Bogdan Niţă, Sanovita

Lucian Morteanu, Phoenicia Hotels

Au fost acordate şi trofee către Negro 2000, Maestro, Pron Natura, ai căror reprezentanţi nu au reuşit să fie prezenţi la gală.

Christian Stan, Managing Partner YOLO Media, Agenţia de PR şi comunicare a Federaţiei Române de Canotaj

Laurenţiu Ciornei, fondator Asociaţia Alianţă pentru Pădure

Cluburi sportive: CS Dinamo Bucureşti, CSA Steaua Bucureşti, CSM Calarasi ,CSM Iasi şi CSN Snagov

Partenerii evenimentului: Leonidas, Consiglieri, La Mama, Beautik, Alira, MS Croaziere Diana, Casa Siqua, Tuborg, Granini, Camera de Comerţ şi Industrie a României în Italia, Asociaţia Românilor în Italia şi Asociaţia pentru Respectarea Drepturilor Omului (ARDOM), se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb