SPUTNIK NEWS, CITÂND SURSE CIA: Documentele declasificate ale CIA indică faptul că Hitler trăia bine mersi în Argentina în 1950

ALEXANDRA CISMARU
Internaţional / 9 septembrie 2017

Adolf Hitler (Sursa foto: Wikipedia)

Adolf Hitler (Sursa foto: Wikipedia)

Documentele CIA declasificate arată că în 1955 un informator s-a lăudat despre întâlnirea lui Adof Hitler în Columbia, peste 10 ani de la sinuciderea acestuia, şi a furnizat poze cu el şi Fuhrer, potrivit agenţiei de ştiri Sputnik News.

Dosarele declasificate arată că, în 1955, şeful Departamentului de emisii al CIA a primit o notă secretă, ce conţinea ceva ce l-a făcut cu siguranţă să sară din scaun şi sa-şi scuipe băutura în întreaga încăpere: "Operaţiunea Adolph Hitler".

După cum sugerează titlul şocant, şeful interimar al staţiei din Venezuela a pretins că a primit o informaţie preţioasă de la unul din contactele sale: după un deceniu de la sinuciderea aparent veridică în Fuhrerbunker, Hitler era defapt în viaţă şi trăia în Argentina.

Era sau nu Hitler?

Pe scurt, unul dintre informatorii şefului staţiei de acţiune, Cimelody, a fost contactat de un prieten de încredere, fost soldat în organizaţia SS, Phillip Citroen, ce a pretins că a ţinut legătura cu Hitler (care se ascundea sub pseudonimul Adolph Schuttlemayer) cam odată pe lună în Columbia, în timp ce era într-o călătorie spre Maracaibo, ca angajat al Companiei Roiale Olandeze de Transport Maritim, informează agenţia de presă.

Citroen i-a menţionat lui Cimelody că a făcut o poză cu Fuhrer, iar o poză neclară este într-adevăr inclusă cu documentul.

Acesta a mai declarat că Hitler a părăsit Columbia pentru a merge în Argentina în Ianuarie 1955 şi a adăugat că odată cu trecerea a zece ani de la cel de-al Doilea Război Mondial, Aliaţii nu îl mai puteau judeca pe Hitler ca şi criminal de război, sugerând în mod eronat că statutul restricţiilor crimelor de război erau mai degrabă succinte.

Argentina: Un domn de 128 de ani pretinde că el este Hitler, autorităţile găsesc tezaurul nazist

Conform Sputnik, nici staţia Cimelody şi nici chiar cea de la CIA nu au fost în stare să ofere o evaluare competentă a informaţiei incluse în notă, dar a fost redirecţionată ca "de posibil interes".

Şeful WHD, consternat, a urmat nota revizuind documentele Agenţiei şi a găsit că, cu un an în urmă, a existat într-adevăr un raport care nu numai că reafirma că Hitler nu este mort, ci şi sugera că exista o înteagă colonie nazistă în America de Sud, făcută tot de Citroen.

În raport s-a notat: "Philip Citroen a transmis unui fost membrul al acestei baze că în timp ce lucra pentru o companie feroviară în Columbia a întâlnit un individ ce semăna izbitor şi pretindea că este Adolf Hitler. Citroen a susţinut că s-a întâlnit cu persoana respectivă într-un loc numit "Residencias Coloniales" în Tunja, Columbia, care este, potrivit sursei, suprapopulată cu foşti nazişti, ce îl urmau pe aşa-zisul Adolf Hitler cu o idolatrie a nazismului din trecut, adresându-i-se cu "Fuhrer-ul" şi oferindu-i salutul nazist şi adulaţie!"

Mai mult deranj decât se merită

După câteva zile, şeful ştaţiei i-a scris şefului WHD întrebându-l dacă-şi doresc o anchetă suplimentară asupra potenţialului încă-existent Adolf Hitler sau nu.

În scrisoare se menţiona: "Dacă sediul central doreşte, Staţia Bogota poate face o anchetă privind individul «Adolf Schuttlemayer» în Tonga, Columbia".

După o săptămână, şeful WHD a răspuns ambiguu.

Potrivit sursei citate, în timp ce nu avea nici o obiecţie pentru întreprinderea unor investigaţii mai ample în legătură cu subiectul, el a simţit că "s-ar depune eforturi enorme în această privinţă" fără posibilitatea de a stabili ceva concret.

Prin urmare, a sugerat să se renunţe la acest caz.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Bombonel de la asta a invatat?

    1. Cât de tembel poți să fii și cât de avariat la dopul gâtului care-ți ține loc de cap, agramatule!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb