Casele de brokeraj SSIF Broker (BRK) şi BT Securities renunţă la fuziune, potrivit unui comunicat transmis, ieri, de oficialii BRK.
La data de 31.10.2014, SSIF Broker a solicitat BT Securities o informare cu privire la demersurile realizate cu privire la proiectul unei fuziuni, iar la data de 03.11.2014, BT Securities a răspuns solicitării.
SSIF Broker, informând că nu s-au mai întreprins în ultima perioadă demersuri referitoare la acest proiect, deoarece acest proiect nu mai este de actualitate pentru societate, potrivit reprezentanţilor SSIF Broker.
"Ca urmare a acestei informări, considerăm închis acest proiect, urmând să ne continuăm proiectele aflate în derulare la nivelul SSIF Broker", se arată în comunicatul citat.
În urmă cu un an, cei doi intermediari anunţau că analizează posibilitatea unei fuziuni, cu scopul creşterii cotei de piaţă, atentând la supremaţia liderului Swiss Capital: "Din analizele preliminare efectuate, societatea nou creată ar ocupa prima poziţie între societăţile de brokeraj din România, din punctul de vedere al activelor proprii şi s-ar situa între primele trei societăţi ca şi cotă de piaţă, ajungând cumulat, pe primele 9 luni ale anului 2013, la o cotă de piaţă de 15,28%".
Reprezentanţii SSIF Broker SA afirmă că societatea este interesată în continuare de creşterea cotei de piaţă atât prin furnizarea de produse noi cât şi prin eventuale fuziuni şi achiziţii, urmând să inforeze publicul şi instituţiile pieţei cu privire la orice demers în acest sens.
Vara aceasta, acţionarii SSIF Broker Cluj au aprobat eliminarea pragului de deţinere de 15% din capitalul social al companiei.
SIF Muntenia este cel mai mare acţionar al SSIF Broker, cu o deţinere de 18,32%. Banca Transilvania şi alte persoane cu care acţionează în mod concertat au o participaţie de 7,59% din capitatul social al companiei.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 05.11.2014, 06:51)
BRK a ajuns asa o cacealma de societate de nici sa o fuzionezi nu poti. Felicitari conducerii. Urmeaza rezultatele BRK la 9 luni insotite de blablaurile si pierderile cu care actionarii sunt obisnuiti.