Starwood Hotels" şi "Marriott" creează cea mai mare companie hotelieră din lume

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 22 martie 2016

Starwood Hotels" şi "Marriott" creează cea mai mare companie hotelieră din lume

"Starwood" a acceptat o ofertă îmbunătăţită de la "Marriott", de 13,6 miliarde de dolari

"Starwood Hotels & Resorts Worldwide" Inc. a acceptat, ieri, o ofertă îmbunătăţită de la "Marriott International" Inc., evaluată la 13,6 miliarde de dolari, care depăşeşte propunerea făcută lanţului american la finele săptămânii trecute, de către un grup de investitori condus de "Anbang Insurance Group" Co. din China.

Combinaţia dintre "Marriott" şi "Starwood" va da naştere celei mai mari companii hoteliere din lume, cu un portofoliu de circa 30 de branduri.

Conform termenilor noii oferte, investitorii "Starwood" primesc 21 de dolari în numerar şi 0,80 titluri comune "Marriott" pentru fiecare acţiune "Starwood" pe care o deţin. Acţionarii "Starwood" vor deţine circa 34% din entitatea combinată, după finalizarea afacerii.

Amintim că, vineri, "Starwood Hotels & Resorts Worldwide" a primit o ofertă îmbunătăţită de preluare de la grupul de investitori condus de asiguratorul chinez "Anbang Insurance", ceea ce a determinat lanţul american să anuleze afacerea pe care o stabilise anterior cu "Marriott International" Inc., care voia să-l cumpere pe 12,2 miliarde de dolari. Vineri, "Anbang" şi-a majorat oferta pentru "Starwood" cu aproape 370 de milioane de dolari, la un total de peste 14 miliarde de dolari. Propunerea iniţială a fost lansată tot săptămâna trecută.

"Anbang" a mai cumpărat "Waldorf Astoria" din New York pe aproape două miliarde de dolari, în 2014, iar zilele trecute a oferit 6,5 miliarde de dolari pentru "Strategic Hotels & Resorts" Inc., care deţine JW Marriott Essex House din New York şi Hotel Del Coronado din San Diego.

Dacă încheia afacerea cu grupul chinez, "Starwood", care are în proprietate hotelurile Sheraton şi Westin, trebuia să despăgubească "Marriott" cu 400 de milioane de dolari. Însă, "Marriott" avea termen până în 28 martie să lanseze o nouă ofertă, ceea ce a şi făcut ieri. Vineri, "Marriott" încă aprecia că propunerea sa pentru "Starwood" este superioară.

Oferta grupului chinez a fost de 76 de dolari în numerar pentru un titlu "Starwood", faţă de propunerea iniţială lansată de "Marriott" în noiembrie, de 63,74 dolari/acţiune. Noua ofertă "Marriott" însumează 79,53 dolari/titlu.

Arne Sorenson, preşedintele-director executiv al "Marriott International", declară: "Nivelul economiilor pe care le vom face ar trebui să aducă beneficii deţinătorilor şi francizorilor". "Marriott" estimează că va realiza economii de 250 de milioane de dolari anual din această tranzacţie.

"Marriott" şi "Starwood" au obţinut deja aprobările importante ale autorităţilor de reglementare necesare pentru finalizarea tranzacţiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb