Statul Islamic revendică dublul atentat sinucigaş de la Beirut

Ioana Dogaru
Internaţional / 13 noiembrie 2015

Actualizare 11:24 MAE condamnă atentatul terorist din Liban

Ministerul Afacerilor Externe "condamnă cu fermitate" atentatul terorist care a avut loc joi la periferia sudică a Beirutului şi care a făcut victime numeroşi civili nevinovaţi, informează un comunicat de presă al ministerului.

În sursa citată, MAE transmite cele mai sincere condoleanţe familiilor victimelor şi speră în însănătoşirea cât mai grabnică a celor răniţi.

"În astfel de momente, mai mult decât oricând, Ministerul Afacerilor Externe doreşte să sublinieze sprijinul său pentru pacea, stabilitatea şi unitatea Libanului, precum şi importanţa continuării luptei comune împotriva terorismului", se precizează în comunicat.

Libanul este în doliu naţional vineri după dublul atentat cu bombă din sudul capitalei Beirut, soldat cu 43 de morţi şi condamnat ca act "infam" de către Naţiunile Unite, transmite Reuters.

---------

Gruparea jihadistă sunnită Statul Islamic (SI) a revendicat un dublu atentat sinucigaş care a făcut joi 41 de morţi şi aproape 200 de răniţi într-un bastion al Hezbollahului, şiit libanez dintr-o suburubie în sudul Beirutului, relatează AFP.

Într-un comunicat dat publicităţii pe internet, Statul Islamic precizează: "Soldaţi ai califatului au reuşit să arunce în aer o motocicletă capcană pe care o parcaseră lângă o adunare "rafida" (termen peiorativ care îi desemnează pe şiiţi) la Bourj al-Barajne"

În comunicat mai scrie: "După ce apostaţii au fugit la locul atentatului, unul din cavalerii martiriului a detonat centura sa cu explozivi în mijlocul grupului".

Deşi revendicarea nu a putut fi autentificată, comunicatul are forma obişnuită a revendicărilor grupării extremiste şi a circulat pe conturile jihadiste on-line.

Versiunea oferită de SI asupra atentatelor diferă de cea a armatei libaneze, informează AFP.

Potrivit armatei, "un terorist şi-a detonat centura cu explozivi (...) înainte ca un altul să se arunce în aer în apropiere de locul primului atentat, fapt ce a făcut numeroase victime".

Într-un comunicat de presă, armata a mai precizat că a fost descoperit corpul unui alt terorist kamikaze care nu a reuşit să detoneze centura cu explozivi la locul atacurilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb