Stelian Fuia, fost ministru al Agriculturii, urmărit penal de DNA

F.A.
Anticorupţie / 8 ianuarie 2014

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a început, astăzi, urmărirea penală împotriva lui Stelian Fuia, fost ministru al Agriculturii în guvernul Ungureanu, acuzându-l de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată.

Fuia este învinuit că, în calitate de director la Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare a Plantelor Medicinale şi Aromatice (SCDPAM) Fundulea, a omis îndeplinirea unui act de serviciu în cadrul unei proceduri de executare silită, fapt ce a condus la vânzarea ilegală, prin licitaţie organizată la data de 19 decembrie 2005, a unor imobile din patrimoniul statului către o persoană fizică, banii fiind plătiţi societăţii la care asociată era sora lui.

În acelaşi dosar, sunt urmăriţi Alexandrina State şi Daniel State, sora, respectiv cumnatul fostului ministru. Cei doi, asociaţi la firma Procera Agrochemicals, sunt acuzaţi de "complicitate la infracţiunea în formă calificată de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul a obţinut pentru altul un avantaj patrimonial".

Fostul ministru este învinuit că, în calitate de director general al SCDPAM Fundulea, deşi cunoştea că împotriva instituţiei publice pe care o conducea s-a declanşat, ca urmare a unei sentinţe civile, o procedură de executare silită a unor bunuri pe care instituţia le deţinea în calitate de concesionar, nu a formulat contestaţie la executare (conform Codului de procedură civilă) şi nu a arătat că bunurile se aflau în patrimoniul statului.

Fapta a avut în vedere stingerea unei datorii pe care, iniţial, Staţiunea de Cercetare Fundulea o avusese faţă de Staţiunea Didactică Belciugatele. După încuviinţarea executării silite, cu acordul Staţiunii Fundulea, dreptul de a recupera datoria a fost preluat, printr-un contract de cesiune de creanţă, de către Procera Agrochemicals. Avantajele patrimoniale obţinute de Procera, după executarea silită, s-au reflectat, în mod direct, în patrimonial deţinut de sora şi cumnatul lui Stelian Fuia. Aceştia au cunoscut şi au acceptat prejudicierea statului prin modalitatea descrisă mai sus, se mai arată în comunicatul DNA.

Într-o intervenţie telefonică la un post de televiziune, Stelian Fuia a declarat: "Mi s-a adus la cunoştinţă astăzi că sunt urmărit penal. Este o situaţie veche de opt ani de zile care a mai fost anchetată. În 2012, a fost dată neînceperea urmăririi pe această temă. Acum, văd că s-a schimbat rezoluţia. Eu sunt surprins pentru că acest dosar s-a schimbat foarte mult. Ştiam că dosarul este închis. Nu înţeleg de ce a fost redeschis tocmai acum".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. a naibii coincidenta: in urma cu cateva zile anunta inregistrarea partidului MISCAREA AGRICULTORILOR DIN ROMANIA, iar astazi publica pe site extrasul din Registrul Partidelor Politice.

    Se vede ca a deranjat atat PSD-ul (ii ataca zona rurala) cat si PMP-ul lui Beasescu care nu se mai poate inregistra ptr ca MAR are sigla un mar, aceeasi cu ce a pe care o doreste si PArtidul Miscarea Populara. 

    Curat murdar! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb