Stoltenberg: "NATO nu este şi nu va fi parte a conflictului din Ucraina"

F.D.
Internaţional / 4 aprilie

Stoltenberg: "NATO nu este şi nu va fi parte a conflictului din Ucraina"

NATO nu este şi nu va fi parte a conflictului din Ucraina, a declarat joi secretarul general Jens Stoltenberg, în conferinţa de presă de la finalul reuniunii miniştrilor de externe ai statelor Alianţei Nord-Atlantice, relatează Agerpres.

"Nu avem planuri să trimitem trupe de luptă în Ucraina, nu a existat o solicitare pentru aşa ceva", a afirmat Stoltenberg, răspunzând unei solicitări de a comenta afirmaţia Kremlinului de joi potrivit căreia Rusia şi NATO se află acum în "confruntare directă".

Pe de altă parte, el a spus că "aliaţii înţeleg urgenţa", după ce ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba le-a cerut aliaţilor la Bruxelles noi sisteme de apărare aeriană, în special rachete americane Patriot.

"Aliaţii se vor întoarce acasă şi îşi vor analiza inventarele, să vadă dacă există vreun mod în care pot furniza mai multe sisteme, în special Patriot, dar şi bineînţeles să se asigure că sistemele care deja există dispun de muniţie şi de piese de schimb", a afirmat secretarul general al NATO.

Stoltenberg a precizat că a prezidat joi o reuniune a Consiliului NATO-Ucraina şi că ministrul ucrainean Dmitro Kuleba i-a pus la curent pe aliaţi în privinţa "nevoilor Ucrainei pe termen scurt şi lung şi a progresului reformelor sale".

"Situaţia pe câmpul de luptă rămâne gravă. Ucraina are nevoie de mai multă apărare aeriană, mai multă muniţie şi mai mult ajutor. Salut faptul că aliaţii continuă să vină cu noi anunţuri. În ultimele zile, asta include 600 de milioane de euro de la Germania pentru iniţiativa cehă, precum şi 10.000 de drone din partea Regatului Unit, mai multe rachete şi vehicule blindate din Franţa. Şi chiar ieri (miercuri - n.r.), un nou pachet de ajutor de la Finlanda în valoare de 188 de milioane de euro", a spus Stoltenberg în conferinţa de presă.

El a subliniat însă că "trebuie să facem mai mult" şi "să ne aşezăm ajutorul pe baze mai ferme şi mai durabile".

Jens Stoltenberg a reamintit faptul că aliaţii au convenit să meargă mai departe cu planificarea unui rol mai important pentru NATO în coordonarea asistenţei de securitate necesare pentru Ucraina şi a dat asigurări că "munca va continua în săptămânile următoare".

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Afirmații pe care nu le cred nici ei...sau sunt unii care acționează fără aprobare...

    1. Daca NATO ar fi parte, Crimeea ar fi eliberata de sub ocupantzii putinishti in 5 zile. Evident toata flota rusa a Marii Negre at fi scufundata.

      Cred ca creierul tau este cat o cacareaza de capra raioasa. NATO,a avut ocazia sa intervina atunci cand rusii au ocupat crimeea si azi,lumea nu ar sta cu sabia lui damocles dasupra capului. TERORISTUL de la MOSCOVA,s-a intarit asa de tare in acesti doi ani dupa ce a atacat Ucraina,de acum,toti luptatorii straini si armele NATO trimise Ucrainei nu mai fac doi bani. Globul,este in mare pericol daca NATO ataca Rusia din Ucraina,iar TERORISTUL de la Moscova,stiind ca pierde razboiul,ar trimite BOMBELE ATOMICE in toate TARILE NATO,si PLANETA ar fi pulbere.La mintea ta,ce zici daca TERORISTUL,ar incepe cu ROMANIA,tu si familia ta ce ai ajunge,iti spun eu, ABUR. In raboiul dintre TERORIST si ACTORASUL de la KIEV,care s-a crezut BANDERAS,este la fel ca intr-o casnicie,unde sotii care nu se mai inteleg,daca nu sting conflictul imediat,se ajunge chiar si la MOARTE. Crezi tu ca AMERICA,este atat de NAIVA incat sa creada ca daca TERORISTUL de la MOSCOVA o sa fie incoltit nu mai are ce pierde si PRAFUL sar alege de PAMANT. Un singur SMINTIT mai tulbura apele,unu care se crede NAPOLEON,insa cred ca nu a citit ISTORIA TARII sale ,ca sa vada ce a patit NAPOLEON. Ba multi mai sunteti,dar toti visati RAZBOI,fara sa ganditi consecintele. IARTAI DOAMNE ca nu STIU ce VORBESC.!

    unul e senil,altul e lenes,asta e uituc,uita ce face!

    cat de prosti ne cred circurile astia de conducatori,vanduti pe nimic la marea poarta cu stelute! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb